Skolestart og Snacknødder

Det lyder måske ikke så typisk. Men mine 2 døtre som starter henholdsvis 9. klasse og gymnasiet i morgen vil gerne have snacknødder med som del af madpakken. I den alder skal man virkelig være glad for hvis de overhovedet tager noget med hjemmefra. Så jeg har været i Lidl for at købe masser af nødder. Gudskelov er nødder blevet billigere med de formindskede afgifter og man kan da kun glæde sig til det bliver endnu billigere helt uden afgift i 2020. Det bliver lidt kedeligt hvis man kun får saltede mandler. Så jeg har lavet variationer med pecan, cashew, karry, chilli og kryddersalt. Personligt er favoritten Chilli-Paprika nødder, mandens er Karry-Citron. Men til salaten er mandler med kryddersalt helt fantastisk. Det er virkelig utrolig enkelt at lave disse nødder. Jeg ville ønske jeg kunne linke til den paleo side jeg har fundet inspiration fra. Men det er desværre så længe siden at jeg ikke kan huske det. Men jeg er specielt vild med de IKKE er ristede med olie. De er så kun lavet med vand og krydderier. Samtidig bliver de ristet på lave grader i ovnen, hvilket betyder vi bevarer de sunde olier i nødderne.  What's not to like? De tager kun 5 minutter og 20 minutter i ovnen.

Chilli-Paprika ristede Cashewnødder

 Forberedelses tid 5 min
 Tilberedningstid 20 min
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Krydderierne røres sammen med vandet.
  2. Hæld over nødderne og rør godt
  3. lægges på bagepapir og bages ved 150° i ca 20 min. Til de er tørre og begynder at få lidt farve.

Karry-Lime Cashewnødder

 Forberedelses tid 5 min
 Tilberedningstid 20 min
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. karry, salt og limesaft røres sammen
  2. Karryblandingen hældes over nødderne og røres grundigt
  3. Hældes ud på bagepapir.
  4. Bages ved 150° i ca. 20 min

Saltede Snack Nødder

 Forberedelses tid 5 min
 Tilberedningstid 20 min
 Antal personer
INGREDIENSER
  • 100 g nødder (mandler, pecan, cashew, peanut eller andre)
  • 1 dl Vand
  • 1 tsk Salt evt. kryddersalt
INSTRUKTIONER
  1. Nødderne hældes i en pose med vandet.
  2. Lad dem stå mens du finder en bageplade og papir frem.
  3. tøm posen for vand i vasken. Hæld nødderene på bagepladen.
  4. Drys saltet henover nødderne
  5. Bland nødder og salt godt på pladen.
  6. Bages ved 150° i ca 20 min til de er tørre og lidt hvide af salten i overfladen.