Rabarbertærte

I vores hus er vi ikke enig om hvordan en tærte skal være. Nogen kan lide marcipan, andre kan ikke. Så denne gang har jeg lavet en for dem der ikke er så vilde med marcipan. Grundelementerne har vi allerede opskrifterne på herinde. Det er nemlig Mandel-mørdej og en lækker hjemmekogt creme. Så mangler man bare skiver af rabarber. Jeg brugte en firkantet form og derfor kan jeg godt lide lange lige linier af rabarber. Hvis jeg bruger runde forme er jeg mere til det er rabarberstykker.  
  • Rul dejen ud og læg i formen, prik den.
  • Forbag ved 180* i ca 8 min.
  • Hæld cremen over bunden og tilsæt rabarber. Drys med sukker.
  • Bag færdig i ca 20 min.
Server med creme fraice, fløde eller måske koldskålsis.  
Mandel-Mørdej
 Region Grundopskrifter
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Sigt mel, mandelmel og flormelis
  2. Tilsæt smørret i små stykker
  3. Ælt ægget og rør til dejen er samlet
  4. Læg dejen på køl i mindst 30 minutter før udrulning
RECIPE NOTES
Udrulles på 2 til 3 mm. Kan tilsættes fyld fx. mazarinmasse og bages eller blindbages og bruges til kolde cremer. Blindbagning foregår ved at lægge bagepapir ovenpå dejen og fylde op med kikærter.  Jeg lægger billeder på snarest.
DEL DENNE OPSKRIFT
 
Mazarinmasse
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Marcipan og sukker røres sammen
  2. Tilsæt smørret i små stykker. Rør til det er ensartet
  3. Æggene tilsættes én ad gangen, rør til det ikke "Skiller" mere
  4. Tilsæt Mel og rør kort
  5. Hvis din mazarinmasse skal have ekstra smag tilsættes det nu
RECIPE NOTES
* En mazarinmasse skal røres så kort tid som mulig. Ellers vil den under bagningen "koge op". * Til Citron-mazarinmasse tilsættes saften og skallen af ½ citron