Cherry ice cream



Cherry ice cream
1/4 L letpisket fløde 300 g kondenseret mælk 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanilje) 10 groft knuste digestive kiks 2 dl cherry filling
- Den letpisket fløde blandes med kondenseret mælk og vanilje.
- vend 2/3 af de knuste kiks i.
- Tilsæt cherry filling og rør let. Ikke for meget.
- Hæld det hele i en form og drys de sidste kiks over toppen.
- Stil på frost i min. 8 timer. Dæk med noget husholdningsfilm efter ca. 3-4 timer.
- Lad isen blive lidt blød ca. 10 min inden servering.

Is vafler
75 g smeltet smør 125 g sukker 2 tsk vanilje 125 g mel (evt. glutenfri) 3 æggehvider
- Alle ingredienser røres sammen.
- En stor skefuld af den tykke dej lægges på jernet.
- Tryk sammen så dejen fordeler sig.
- Når din vaffel får den rigtige farve flyttes den fra jernet ned på bordet.
- Put ny dej i jernet.
- Nu ruller du den første vaffel så du får en flot "cone". Pas på fingerne, det er varmt.
- Stil vaflen i et lille glas mens den afkøler.
- Fortsæt med den næste vaffel.
- Når alle vaflerne er færdige kan du hælde lidt tempereret chokolade i bunden og evt i kanten.
- Pynt er op til dig ❤️