Kanelsnegle

Ja ja alle kender kanelsnegle. Men de går jo aldrig af mode ❤️ De er altid lækre og et hit hos både børn og voksne. De går godt til regnvejrsdage, solskinsdage, snedage, fødselsdage og ikke mindst alle andre hyggedage ❤️

Kanelsnegle

Remonce 100 g Sukker 200 g Brun farin 30 g Kanel 150 g Smør

Dejen 800 g Hvedemel 50 g Gær 2 Æg ½ liter lun Mælk 3 spsk Sukker 2 tsk Salt 100 g Smør

Dejen
  • Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og mel.
  • Ælt dejen rigtig godt nogle minutter.
  • Tilsæt smørret i mindre stykker.
  • Ælt til smørret er æltet ind og dejen er smidig.
  • Lad hæve 30 min.
Remoncen
  • Alle ingredienser røres sammen til ensartet masse.
Rulning og bagning
  • Dejen rulle ud i en rektangel (højden ca. 30-35cm), har du ikke meget bordplads så del dejen og rul i 2 omgange.
  • Smør remoncen på og rul dejen til en lang pølse.
  • Skær pølsen ud i snegle og stil på plader.
  • Lad den hæve 15 min mere.
  • Pensel med æggestrygelse (1 æg pisket sammen med ½ dl vand og en knsp salt).
  • Bages ved 200° i ca 10-12 min. (alle bagetider er vejledende da alle ovne bager forskelligt).
  • Når afkølet kan der pyntes med fx. hvid/brun glasur, chokolade, frysetørret hindbær eller noget helt andet.