Sticky Toffee Pudding

Dette må absolut være den ULTIMATIVE comfort food. Det er klisteret, sødt, varmt og lækkert.... Egentlig er det den perfekte vinterdessert. Men weekenden har jo haft en rigtig efterårsstemning som jeg har taget lidt forskud på. Jeg prøver på at bilde mig selv ind at den ikke er så slem, den er jo lavet på dadler, men med alt den lækre karamel og is, så kan jeg vist ikke narre nogen ;) Jeg har haft denne opskrift længe på min pinterest-board. I England er det en meget traditionel dessert som jeg længe har haft lyst til at afprøve. [caption id="attachment_856" align="aligncenter" width="402"] Sticky Toffee Pudding inden den bliver skåret og serveret med vaniljeis[/caption] Hvis man er en smule bekymret over dadlerne, så lover jeg du ikke smager dem. Men de giver en meget meget lækker karamelsmag og en meget svampet konsistens. Men for mig er det den varme karamel der bliver hældt ud over kagen, der gør hele forskellen. Du skal serverer kagen varm. Ja isen smelter, men det gør ikke noget. jeg ville ønske at jeg havde taget et billede hvor der blev hældt ekstra karamel udover isen. Jeg er sikker på det ville have fået dine tænder til at løbe i vand. SÅ pokkers lækkert. Normalt bliver dadlerne opblødt i varmt vand. Denne opskrift er med kaffe hvilket giver ekstra dybde i den ellers søde kage. Hvis du laver den som gæstemad vil jeg klart skære den ud og serverer den som på billedet med ekstra karamel til at hælde over. Men er det som hjemme-hygge-weekend-ferie-lækkerier, så ville jeg serverer hele fadet med og bare "skovle" skefulde over på tallerkenerne ved bordet. Selvfølgelig med en liter lækker vaniljeis og MASSER af ekstra karamel til. Måske med lidt salt i karamellen. Elsker saltkaramel og en så sød dessert får kun mere dybde med lidt salt.

Sticky Toffee Pudding

 Nok til mindst 8 personer
INGREDIENSER
Sticky pudding kage
 • 300 g hakkede/udstenet Dadler
 • 100 g brun farin
 • 2 medium/large Æg
 • 1 tsk natron
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g Smør
 • 2 dl kaffe
Toffee Sauce
 • 100 g Smør
 • 170 g brun farin
 • 2 dl Fløde
INSTRUKTIONER
Sticky pudding kage
 1. Overhæld de hakkede og udstenet dadler med varm kaffe. Tilsæt natron og rør til godt blandet.
 2. Brun farin og smør røres cremet og blødt.
 3. Tilsæt æggene enkeltvis og rør til ensartet igen.
 4. Tilsæt halvdelen af melet - alt bagepuler og salten.
 5. Rør dadlerne i.
 6. Nu røres den sidste halvdel af melet i.
 7. En form smørres og drysses med lidt mel.
 8. Hæld dejen i og bag den i ca. 25 min ved 190°. Kagen er færdig når den giver lidt efter men føles bagt ved let tryk med fingeren.
 9. Når kagen er kommet ud af ovnen prikkes en masse huller med fx en spisepind.
Toffee sauce
 1. Smelt smør og sukker stille og roligt. Tilsæt fløden under omrøring. Kog til den er tyk og lækker.
 2. Hæld over kagen.
 
RECIPE NOTES
Ekstra lækker med en kugle god vanilje is.
Det er en Martha Stewart opskrift helt enkelt er blevet omregnet til danske mål. Den originale opskrift er her https://www.marthastewart.com/964319/sticky-toffee-pudding-toffee-sauce