Mirabelle tærte

      Jeg har fundet en masse franske opskrifter på mirabelle tærter. Jeg var ikke klar over at mirabeller er en så traditionel ting i Frankrig. Men det er jo bare endnu en god grund til at afprøve det. Franskmændene har jo allerede beriget os med så mange skønne ting... Baguettes, Croissants, macaroons osv...osv... Denne tærte er meget enkel med bund og streusel. Eneste der er anderledes end så mange andre streusel tærter er at du skal huske at drysse ekstra brun farin over mirabellerne. Som vi lærte ved marmeladen, så bliver blommer (mirabeller) meget sure under opvarmning. Derfor er det vigtigt med det ekstra søde på mirabellerne. Et drys flormelis over den færdige tærte havde pyntet, men jeg var desværre løbet tør :)

Mirabelle tærte - Opskrift

 Antal personer
INGREDIENSER
Mørdej
Streusel
Fyld
INSTRUKTIONER
Mørdej
  1. Alle ingredienser til mørdejen røres sammen så hurtigt som muligt. Pakkes ind i film og sættes på køl.
Streusel
  1. Alle ingredienserne til Streusel røres hurtigt sammen til smuldet konsistents.
Samling
  1. Udrul mørdejen og for en tærteform.
  2. Fyld i mirabellerne og drys brun farin over.
  3. Hæld over streusel.
  4. Bages ved 180° i 35-40 min