Gransirup

Jeg læste en artikel om brug af gran i mad, hvilket absolut inspirerede til at prøve at lave en gransirup. Det er bare ud og sanke nogle skud på nærmeste grantræ. Jeg tog ud i min søsters skov med hende og min niece. Vildt hyggeligt. Det er viking på den enkle måde. Smagen var ret anderledes end jeg havde forventet. Der er en mild eftersmag af gran. Men virkelig på en lækker måde. Jeg har allerede maser af ting jeg skal afprøve den med. Indtil videre har vi prøvet den på pandekager. Men tænker at prøve den som et tema i maden, gransirup i salaten som dressing og slutte af med en dessert. Måske noget med is og gransirup over. Det kan kun blive lækkert. Jeg vil ud i dag og høste flere granskud, vil prøve at koge vandet og lade det trække til dagen derpå. Måske bliver den kraftigere. Mere om det når det er testet. Måske hvis jeg får nok vil jeg prøve at lave snaps med gran. Har læst mig til at alle grantræer kan bruges. Men brug ALDRIG Taks som er giftig.   Her er opskriften som jeg lavede den i fredags.
Gransirup
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Alle Granskud skylles.
  2. Granskud og vand bringes i kog. Koges ca. 20-30 min Kan stilles til side og trække til dagen efter for kraftigere smag.
  3. Si granskud fra. Vandet hældes i gryden og tilsættes sukker. Koges til sirup. Gå efter den letgyldne farve. Husk at siruppen bliver tykkere når den er kold.
  4. Tilsæt citronsaft.
  5. Hæld den afkølede sirup på rene glas. Gerne med lidt friske grandskud i til pynt. Jeg skyller altid mine i atamon-vand. Det sikre bedre holdbarhed.