Mors dag 2018

Søndag d. 13 maj er det Mors dag. Har I husket det? Jeg lavede i sidste weekend denne udgave af de utrolig populære "Talkager", selvfølgelig måtte den da være en hyldest til mødrene. Den er jo smuk med masser af friske blomster og macaroons. Utrolig feminin kage.   Jeg har justeret mine opskrifter efterfølgende, så smagen nu er endnu bedre. Hvem skulle have troet at smagen af kardemomme og rabarber spiller så godt sammen? Bundene er robuste og lavet af Tunesisk kaffebrødsdej. Det giver en let smag af kardemomme og vanilje en en småkage-ligende bund. Rabarberkompot, Mascarpone creme og Hvid Sarah Bernard til fyldet. Den er meget nem at lave. Når man ruller bundende ud skæres bogstaverne inden bagning. Tunesisk kaffebrød vokser men ændre ikke meget på formen. Resterne man har tilovers gemmer vi jo i køleskabet til en hurtig omgang tunesisk kaffebrød i næste weekend. Bundende køler hurtigt, så der går ikke længe inden den er klar til at lægge sammen og pynte.
  • første bund smøres med rabarberkompot.
  • derpå sprøjtes toppe af mascarponecreme.
  • anden bund smøres med rabarberkompot.
  • derpå sprøjtes med hvid sarah bernard.
  • Pyntes
Hvid Sarah Bernhardt creme
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. fløden bringes til kogepunktet og hældes over chokoladen.
  2. Røres til opløst og stilles på køl til næste dag.
Rabarberkompot
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. når vaniljestængerne er skrabet kommes både stænger og korn i en lille gryde med rarbarber og sukker.
  2. Står og trækker 20-30 min
  3. Koges derefter i 5-10 min. jeg kan godt lide der er lidt bid i, så hold godt øje.
  4. Hældes på rene glas (evt. med lidt atamon hvis det skal gemmes)
Marscarpone creme
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. mascarpone og flormelis røres blødt og tilsættes den letpisket fløde. Fløden skal være som tynd creme fraice
  2. smelt husblas og rør i massen
  3. rør rabarberkompotten i
Tunesisk kaffebrød
Lækker hurtig kaffekage der er lidt småkage-lækker
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Alle ingredienser røres sammen på din røremaskine. Kør den sammen, men ikke for længe.
  2. Rulles til ½ cm tykkelse og skæres i firkanter på ca. 9*9 cm
  3. Din borgmester masse tilsættes kakao. 100g kakao pr 500g borgmestermasse. Den skal være rigtig mørk.
  4. sprøjt en stor klat borgmestermasse på hver firkant og fold sammen.
  5. kagerne pensles med æg og vendes i perlemelis.
  6. Sættes på plader med samlingen nedad.
  7. Bages på 190* i ca. 12 min.
RECIPE NOTES
Disse kage er super velegnet til at have i fryseren. De kan bages direkte fra frost. Hvilket giver dem et endnu flottere udseende når de revner og man kan se borgmestermassen.