Chokolade banan muffins

Kokostoppe – Kokosmakroner

 

Hvis man har fulgt min blog, så undre man sig måske over stilheden. Det er desværre så enkelt at jeg har nogle trælse problemer med min ryg. Det har jeg døjet med helt siden mit faldskærms uheld sidste år. Har haft smerter konstant siden, fra hælen og hele vejen op gennem kroppen. Lægerne har det siden uheldet sagt jeg har smadret hælpuden og derfor har smerter – hvilket ikke kan helbredes. Jeg har prøvet meget som  gelé såle – fysioterapeut og selvfølgelig masser af daglige smertestillende ordineret fra lægen.  Det har holdt mig på benene og gennem dagene. Men aldrig helt smertefri. 
Men nu er jeg så hårdere ramt end normalt og er ikke på toppen. Jeg har lagt mig og må tage mig lidt rekreations tid. Var et smut omkring lægen selvfølgelig. Han har en mulig teori om at måske stråler smerterne måske ikke op fra hælpuden – til ryggen, men fra ryggen og lænden – ned til hælen. Så han sendt mig til MR scanning for mulig diskusprolaps. Så det venter jeg så på lige nu :/ Syntes måske det er lidt underligt hvis jeg skulle have gået med diskusprolaps så længe, men det ville forklare smerterne.

Gudskelov kan man jo få dagligvarene bragt til døren med Osuma når det hele er lidt umuligt hjemme som nu.

Jeg har heldigvis opskrifter og billeder dertil som jeg har gemt til netop situationer som denne. Så kan jeg jo ligeså godt bruge min liggetid med bærbaren og give jer lækre opskrifter. 

Bagerens kokosmakroner

En klassiker fra bageren er da kokosmakroner. Jeg har virkelig bagt flere end jeg kan tælle i min tid som bager. Men det er da også en helt uimodståelig fristelse når den er fuldstændig frisk bagt og stadig lun.
Nogle elsker den når den er lun som mig – Andre kold og med bunden dyppet i chokolade – Andre med et lag nougat i bunden og dyppet i chokolade.

Lige meget hvordan du foretrækker dine kokosmakroner, så får du hermed opskriften. Hvad du måske vil blive lidt overrasket over, men ingredienserne. Og ja… det er lige ud af landevejen, ingen hokus pokus – vi er jo ikke ved at genopfinde hjulet. Men tager en klassiker frem som vi alle elsker. Men nougaten er virkelig prikken over i’et.

Kokosmakroner

200 g Kokosmel
360 g Sukker
120 g Æggehvider

200 g Nougat
200 g Chokolade

 • sukker og æggehvider røres sammen i en kasserolle
 • varmes forsigtigt op og tilsættes kokosmelet
 • det hele ristes til massen er 50°
 • hold godt øje så det ikke bliver for varmt
 • sprøjtes ud på bagepapir eller sættes med 2 skeer
 • lad det stå i 15 min på pladen inden afbagning
 • bages ved 200° i ca. 15 min
 • Afkøl helt og stil på frost til gennemkold -gerne lidt frosset
 • Blødgør nougaten og sprøjt en klat på hver bunden af hver makron
 • stil på frost til nougatten er helt kold
 • Smelt chokoladen og dyp hver bund i chokoladen.

 

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade banan muffins