Ciabatta brød

½ års Børnefødselsdagsfest

Ja nu lyder jeg som en total SPELTmor… Meeen bare rolig 😉

Mine 2 yngste ud af min lille børneflok på 5, er begge født lidt træls i forhold til børnefødselsdage. Helt præcist så har de fødselsdag d. 21 december og 5 januar.
Derfor indførte vi med KÆMPE succes sidste år en sommerfødselsdagsfest.
Drengene elsker det også er deres specielle dage pludselig delt lidt mere over året. Ellers kommer alt oveni hinanden, fødselsdagsfejringer, jul og ikke mindst nytår.

Vi havde besøg af Christophers 1. klasse som består af 7 drenge (en kunne dog desværre ikke komme), samt lillebror Carls 3 bedstevenner fra børnehaven. Så alt i alt en sjov lille flok på 11 drenge.

Photobooth

I går stod den på planlægning, klargøring og handlen ind. Midt i det hele fik jeg den tossede idé at vi da skulle have en fotovæg til drengene. Er ikke helt sikker på Martin syntes det var ligeså god en idé, for han skulle jo bygge den… Men hvad pokker? er det ikke derfor man har giftet sig med en tømrer? Så han kan hjælpe en med at bygge alle de skøre indfald man får?
Ved faktisk heller ikke lige hvad han brokkede sig over, tror det tog 30 minutter også stod den klar 😉
Og billederne siger jo det hele FANTASTISK !! Jeg har heldigvis fået tilladelse af forældrene til at vise jer lidt derfra 😍

Kagerne

Mine hjælpere bestod af Martin og alle 3 af de store børn. Hvor jeg bare heldig at de tre knuselsker deres småbrødre så meget at de alle stod klar til at hjælpe hele dagen. Pigerne havde endda stillet vækkeuret uden jeg vidste det, for at komme ned og tilbyde deres hjælp. De var også til stede hele festen gennem hvor de snakkede med alle drengene og hjalp hvis de havde brug for det. Storebror havde lavet en skøn skattejagt som han stod for. (værd at nævne er at de tre store er henholdsvis 21, 18 og 16 år)
Så er det altså nemt for Martin og jeg at holde en 3 timers fødselsdagsfest, mindes med skræk da jeg var enlig mor for efterhånden mange år siden og skulle have en klasse der var med et NOGET større antal børn hjem til fødselsdag. Det var hårdt arbejde, dette er a walk in the park!

Kagen i dag var egenlig ret simpel. OG helt sikkert ikke mit smukkeste arbejde. MEN hold nu op jeg har haft det sjovt med at lave den. Den består af banan-chokolade muffins, en Lemon-spongecake og en vandmelon som det lidt sundere indslag i kagen. Opskrifterne på disse kommer løbende de næste dage.

Jeg lavede en helt simpel glasur af 1 æggehvide, blå pastafarve og flormelis til den fik den rette konsistens. Smurte lidt på muffinsene men også min serveringsplade – Det er jo havet 😉
Muffinsene fik derpå en sur vingummi som havde form som en redningskrans og en stor vingummibamse. Syntes selv det var skide sjovt at bamserne “flød” rundt på havets overflade på flugt fra hajen der kommer op fra dybet (Vandmelonen).
Øen er en Lemon-Spongecake som bare fik grøn glasur på toppen og en meget primitiv hytte af saltstænger (ville gerne have hat tid til at lave en palme, men det kneb) Intet vildt der, men børnene syntes det var lækkert.
Hajen var som allerede nævnt udskåret vandmelon. Havde set en del af slagsen på pinterest, så troede ærligt det ville tage mig 100 år at lave. Men det var faktisk rigtig nemt, når man ser bort fra den ene tand der hele tiden truede med at falde ud 😉

Æblemonstre – Opskrift

Melanie som var dagens køkkenhjælper, lavede lidt æblemonstre. Børnene spiste dem ikke, men det gjorde vi voksne. De var superlækre -Hvilket jeg slet ikke havde regnet med, er nemlig ikke selv specielt fan af peanutbutter. Også er de faktisk overraskende sunde.

Helt simpelt så lavede hun

 1. en skål med citronsaft og vand.
 2. Skar æblerne i store både (4 styks af et æble).
 3. Skar en mindre “båd” ud af æblestykket til munden.
 4. Lagde dem i vandet nogle minutter mens hun fandt solsikkefrø, peanutbutter og jordbær, hvide chokoladeknapper frem.
 5. Lad æblestykkerne blive duppet med et stykke køkkenrulle så de ikke er for våde.
 6. Smør en tsk fuld peanutbutter i hver “mund”.
 7. Skær jordbærrene og læg en skive i hver mund.
 8. Læg lidt solsikkekerner som tænder.
 9. Smelt lidt chokolade.
 10. Sæt 2 chokoladeknapper fast på æblerne med lidt chokolade.
 11. Lav en prik i hvert øje med chokoladen

DONE !! Så nemt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ciabatta brød