Homemade Vanilla Extract

Ciabatta brød

Ciabattabrød blev opfundet i det nordlige Italien i Verona. Det er faktisk ikke længere siden end i 1982. Det blev opfundet som et modsvar på franskmændenes Baguette som på tidspunktet var det mest populære brød. Ciabatta brødet har sidenhen taget hele verden med storm. Ikke så mærkeligt, for det er det perfekte brød til sandwich, Italienske panini, morgenbrød og madbrød. Ja til alt faktisk. Super lækkert til Haydari som du finder en fantastisk opskrift på HER

Et fantastisk brød der er meget nem at arbejde med og det bedste er at det IKKE skal se pænt ud. Arbejdstiden virker måske uoverskueligt, men det er slet ikke så slemt. Faktisk tager det max 30-40 minutter resten er hævetid. Nemt ikke 🙂


En ting der dog betyder rigtig meget er at du har en god køkkenmaskine. Æltning med hænderne er en god gammeldags ting der kan være meget hyggeligt. Men skal man lave et lækkert brød om ciabatta, så er en køkkenmaskine et must. At de så har et fedt design og pynter i køkkenet er kun et plus 😉 Du kan finde en sådan lækker maskine her på Smegshop.dk 
Jeg har totalt forelsket mig i et komfur med 3 ovne derinde… ja du læste helt rigtigt… 3 ovne!! Det er kommet på min drømmekøkken – pinterest tavle 😉

Fordej

 

Dag 1:
Fordej

5. dl koldt vand
10 g. gær
500 g. hvedemel med højt protein indhold (fx. tipo 00 mel)
15. g. havsalt eller groft salt

  • Rør fordejen sammen i en skål med en ske.
  • Fordejen skal ikke æltes, men kun røres sammen.
  • Dæk fordejen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet i min. 12 timer (gerne natten over).
  • Er det sommer og varmt skal fordejens tid på bordet skrues ned. Jeg har i højsommeren været helt nede på 6 timer.

Dag 2:

5 dl koldt vand
400 g hvedemel (fx. tipo 00 mel)
300 g durummel (gerne fuldkornsdurummel)
20 g. havsalt eller groft salt

  • Bland fordejen med mel, vand og salt.
  • Kør dejen på røremaskinen i 10-15 minutter, til dagen er smidig.
  • Det er en blød dej.
  • Flyt dejen over i en skål der er penslet med olie.
  • Dæk den til og lad dejen hæve i 2 timer.
  • Tænd ovnen på 250 grader og sæt bagepladerne tomme ind i ovnen.
  • Drys masser af durummel ud på bordet.
  • Hæld dejen ud på durummelet uden at røre for meget ved den.
  • Drys durummel over dejen.
  • Del dejen til enten flutes, brød eller boller.
  • Meget forsigtig uden næsten at røre dejen med hænderne, kommer du brødet over på et stykke bagepapir.
  • Tag en af de brandvarme bageplader ud og træk bagepapiret med dejen over.
  • Stil pladen i ovnen med det samme og gentag med plade 2.
  • Smid 1 dl vand i bunden af ovnen så brødet får god damp at starte på.
  • Bages i 10-12 min.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Homemade Vanilla Extract