Oreo Cheesecake

Så er der igen en lækker cheesecake på banen. Rigtig dejlig enkel, helt uden bagning. Det er hvad jeg på dansk ville kalde en ostelagkage 😉 Men super skøn det er den med masser af lækker chokoladesmag.
Vi trænger til noget med chokolade, nu hvor det har stået på kirsebæropskrifter et stykke tid. Kirsebær er lækkert, men chokolade er en klassiker.
Dem som følger godt med, ved jeg ikke kan lide Oreo (Det kan du læse mere om her). Men derfor bruger jeg i stedet NEO kiks fra Lidl. Personligt syntes jeg chokoladesmagen er meget bedre. Så den bruger jeg, dog skriver jeg opskriften som Oreo for nemheds skyld 🙂
Oreo Cheesecake
Bund:
200 g Oreos
50 g Smør, smeltet
Cheesecake
400 g Philadelphia cream cheese
80 g Sukker
1/4 liter Piskefløde
½ stg vanilje (eller 1½ tsk vanlijeessens)
150 g Oreos, knuste
4 blade husblas
Bunden
- Blend kiksene og bland med det smeltet smør.
- hæld i den forberedte form.
- Tryk det godt flad med bunden af et glas.
Cheesecake
- Læg husblassen i blød, i kold vand.
- Pisk sukker og cream cheese 3-5 min til glat og sukkeret er opløst.
- vend den letpisket fløde og vaniljekornene i cremen. Pas på ikke røre for meget.
- Smelt husblas i mikroovnen eller over vandbad med det vand der hænger med.
- Rør en lille smule af cremen i husblassen for at afkøle.
- Når husblasen afkølet blandes den med resten af cremen.
- Sidst vendes de knuste kiks.
- Cremen hældes over bunden og bankes let mod bordet for at glatte overfladen.
- Stilles på køl så længe som du kan, mindst et døgn men meget gerne op til 48 timer.
Denne cheesecake har ikke meget husblas, derfor er det vigtigt at du giver den masser af tid på køl for at sætte sig. Det ER ventetiden værd – Jeg lover det 😉 God fornøjelse.
Ingen kommentarer endnu