Ohhh… Kirsebærkage

I dag får du opskriften på en ohhh så lækker kirsebærkage, den er svampet – bagt med yogurt og smask fuld af smag.
Sikke et vejr det er her til morgen. Hele natten har det regnet. Vores græsplæne trænger til det, men kan nu bedst lide sol og varme 😉
Denne opskrift er helt perfekt til en regnvejrsdag som denne kage med en god kop kaffe og godt selskab.
Opbevaring
Hvis du spiser hele kagen samme dag (jeg dømmer ikke! Den er jo superlækker), så skal du bare være i stuetemperatur. Men har du lidt til overs, så pak den ind i lidt husholdningsfilm og stil den på køl.
Den kan sagtens fryses og holde sig 3-4 måneder.
Kirsebær i kagedej
Når du har udstenet dine kirsebær og dejen er klar til at blive mixet sammen, så vend lige kirsebærrene i 2 spsk hvedemel. Det hjælper dig til at undgå at kirsebærrene synker til bunds.
Ohhh… Kirsebærkage:
270 g Kirsebær uden sten
180 g Hvedemel
1½ tsk Bagepulver
1/4 tsk Natron
2 Æg
80 g Sukker
2 tsk Vanilje
Skal af 1 citron
½ dl Olie
1 dl Yogurt
½ dl Mælk
1 spsk Sukker
- Varm ovnen til 180°
- Sigt mel, bagepulver og natron sammen.
- I en anden skål piskes æg og sukker luftigt.
- Tilsæt vanilje og citronskal.
- Yogurt og mælk røres i sammen med mel ad 3 omgange.
- Skrab kanterne ned og rør lidt mere.
- Kirsebærrene vendes i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform og drys 1 spsk sukker over dejen.
- Bages ca. 45 min.
- Når kagen er afkølet pyntes den af med et drys flormelis og evt friske kirsebær
- Server med pisket fløde eller creme fraiche.
Ingen kommentarer endnu