Med børnene i køkkenet

Bedstefar med skæg

Bedstefar med skæg

Nogen gange sker der en masse og tiden render fra en. Det har jeg oplevet siden jul. Det har gået stærkt med mange bolde i luften. Det tænker jeg alle med børn kender…

Nogen gange har man bare slet ikke lyst til at bage. Jeg bilder mig selv ind at det også er sådan for andre i andre fag. At revisoren ikke har lyst til at lave skatteregnskaber når de har fri 😉

Men nu er lysten vendt tilbage og så småt også tiden til at komme i køkkenet.

Denne gang er det blevet til en klassisk Bedstefar med skæg.
Jeg havde et enkelt glas af min mirabelle marmelade som var godt gemt væk i skabet til en særlig lejlighed. Dette var det helt perfekte valg. Den syrlige smag fra marmeladen var HELT PERFEKT i modspil til den ellers meget søde kage.

Er du ikke så heldig at have en mirabelle marmelade i skabet. Så vil jeg foreslå at købe en appelsin marmelade.

Går du helt klassisk, så brug abrikos eller hindbær. Dog syntes jeg det er bedst med en syrlig marmelade – Men det havde du nok regnet ud 😉

Rigtig god bagelyst <3

 

Bedstefar med skæg
 Antal personer
INGREDIENSER
Kagedej
  • 125 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 4 Æggeblommer
  • 300 g Hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  •  dl Mælk
Mamelade
  • 1-2 dl mamelade fx. mirabelle, abrikos eller hindbær
Marengs
  • 4 Æggehvider
  • 250 g Sukker
INSTRUKTIONER
Kagedej
  1. Rør smør og sukker blødt og luftigt. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Vend mel og bagepulver i skiftevis med mælk. Hæld i foret bradepande (ca. 30 x 40 cm) og bag i 15 min. ved 170°.
Mameladen
  1. Smør forsigtigt marmeladen over.
Marengs
  1. Pisk hviderne letstive og pisk så sejt med sukkeret tilsat ad 3 omgange. sprøjt eller smør på som top og bag færdig ved samme temperatur i 15-20 min. mere.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med børnene i køkkenet