Lemon tart

Møllerup

Møllerup Gods kagen

Selvfølgelig går Det Søde Køkken ind for at bruge lokale råvarer. Det er jo så heldigt at Møllerup Gods er lokalt for os, hvilket jo bestemt er grund nok til at teste hamp i bagværk.

Jeg er fuldstændig forelsket i Møllerup Gods produkterne. Aldrig har jeg før bagt med Hamp, det har jeg nu og endda med fantastiske resultater.

Faktisk er jeg så vild med resultatet at jeg har kaldt denne kage for Møllerup Gods Kagen. Hvilket er helt som hyldest til de fantastiske Hampefrø de producerer og som er brugt i kagen.

På Møllerup Gods hjemmeside har jeg været ved at læse op på hele denne hamp produktion. Jeg er helt blæst hvor fantastisk et produkt hamp er. Det er bæredygtigt som bare pokker, de bruger hamp til hudprodukter (tænker jeg må prøve nogle af dem snarest). De laver selvfølgelig til fødevare produkter som dem jeg har brugt. Men det er så det næste der overraskede mig allermest. Hamp plantefiber bruges til at lave måtter, møbler og meget andet. Hvor fantastisk er det lige? For at citere deres hjemmeside :

Hamp som fødevare, hamp som hudpleje, hamp som isolering – bæredygtig hamp 360 grader.

Det kan vi jo alle lide. Det behøver man slet ikke at være en Speltmor for at støtte op om. Anbefaler at du selv går ind og læser mere om dette på deres hjemmeside. Der er links på siden 😉

Nå men.. Det handler jo om kagen ikke 🙂 Denne lille lækre efterårssag er en honning, kanel kage med afskallede hampefrø. Men den er også Mascarpone creme toppet af med lækre friske pærer, figner og hakkede pistacie nødder. Ikke nok med det, men kun fordi det emmer af luksus… Så er der hældt honning over frugterne…. Ok hvis du ikke er lækkersulten nu, så ved jeg virkelig ikke hvad der skal til 😉 

Og det er jo også lokale pærer (plukket i min søde kusines have) og lokal honning indkøbt i en vejbod i nabobyen. Ja det griber pludselig om sig 😛 Men kan slet ikke udtrykke hvor meget jeg glæder mig til at mit pæretræ begynder at give en ordenlig høst og ikke bare en enkel pære eller to.

Denne kage er så efterårslækker som den er nem at lave. Alle ingredienser til kagen måles op og røres til ensartet jævn dej. NEMT. Det kan vi lide. Eneste lille detalje er du ikke må overbage den, så bliver den tør. Men det gør du jo heller ikke 🙂

De næste par dage lover jeg dig opskrifter på kernefyldt rugbrød uden surdej (men masser af lækker smag) og lækre sprøde knækbrød.

Nu til opskriften på min Møllerup Kage

God fornøjelse

INGREDIENSER
Mascarpone creme
Pynt
INSTRUKTIONER
Kagen
  1. Alle ingredienser afvejes og røres sammen indtil det er en ensartet jævn dej.
  2. Smør en springform. Bag dejen ved 180° i ca 50-60 min. Stik en kødnål i og tjek den kommer nogenlunde ud, uden der hænger dej på. Men ikke overbage.
Mascarpone creme
  1. Fløden piskes til den begynder at lave toppe.
  2. Tilsæt marcarpone og citron. Pisk til samlet. IKKE overpiske men er en fast creme
Samling
  1. Smør cremen på toppen og pynt med pære, figner, pistacienødder og honning

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lemon tart