Stuffed cookies

Lemon tart

Lemon Meringue pie – Citron tærte – Tarte au citron

Det er jo lillefredag og vi holder tidlig weekend. Eller nogen af os. Faktisk kun os piger 😉 Jeg tager de 2 teenagers med på hyggetur til Aarhus i morgen. De har arbejdet hårdt i deres fritidsjobs og nu brænder pengene allerede hul i lommen – og de får endda først løn i morgen 😉 😛

Men så må vi også gerne få dessert i dag. Det er jo weekend…..
Alle har sine yndlingskager. Men denne gang valgte jeg fuldstændig egoistisk, for jeg elsker alt med citron. Især er jeg vil med citronfromage, cheese cakes med citron, lemon curd og ja citron tærte.

Jeg er så vild med lemon curd at jeg spiser det på ristet brød. Det er lidt som at spise citronfromage på brød. Ja det lyder underligt, men ganske enkelt uimodståeligt (for mig i hvert fald.

Der er heldigvis opskrifter for de lidt sundere variationer. Men det brugte jeg ikke i denne dessert. Kunne jeg have gjort…. Men nej 😉 Så en sundere udgave kan I få i næste uge.

Kært barn mange navne, Lemon tart – Citron tærte – Tarte au citron – Lemon Meringue. Den klassiske er en mørdejsbund med lemon curd og marengs på toppen.
Den findes også i masser af variationer. Mørdejen kan laves på forskellige måder, for eksempel med mandelmel. Men der er også mange der laver en kagebund i stedet.

Så er der lemon curd’en, hvis du vil prøve noget lidt anderledes. Så kom lidt friske bassilkum i når du laver curd’en. Si det fra inden du hælder det over i ny skål  og sætter det på køl.
Endelig er der marengsen. Lav en italiensk marengs. Den er bare meget meget bedre.

Som du kan se på nederste billede, så gik jeg muligvis lidt over gevind med at pynte 😉 Der blev hygget lidt.

Nå ikke mere snak. Her er opskriften.
God fornøjelse 🙂

 

 

 Antal personer
INGREDIENSER
Mandel mørdej
Lemon curd
Italiens marengs
INSTRUKTIONER
Mandel mørdej
  1. Sigt mel, mandelmel og flormelis Tilsæt smørret i små stykker Ælt ægget og rør til dejen er samlet Læg dejen på køl i mindst 30 minutter før udrulning
  2. Udrulles på 2 til 3 mm. Blindbages ved 180° Blindbagning foregår ved at lægge bagepapir ovenpå dejen og fylde op med kikærter eller ris.
Lemon curd
  1. * Lav et vandbad. En gryde fyldes med vand, men ikke for meget. Vandet må ikke ramme bunden af den skål der står ovenpå. * Citron, sukker og smør røres sammen over vandbadet indtil sukkeret er opløst. Må ikke koge. * Pisk æggene let sammen og tilsæt i skålen over vandbadet. * Rør ofte og indtil det tykner. * Fjern fra varmen og hæld på glas til afkøling.
Italiensk marengs
  1. * Sukker og vand koges til 115° -Brug et termometer da sukkerlagen ikke må blive varmere. * Imens piskes æggehvider og salt til det giver blødt hvidt skum. * Når sukkerlagen er varm hældes den i en tynd, konstant stråle i æggehviderne mens der piskes på højeste. * Piskes til den er kold og fast.
Samling
  1. * Den afkølede mørdejsbunden kan smørres indevendigt med mørk chokolade. Men er også superlækker uden. * Fyld mørdejsbunden med lemon curd og stil på køl nogle timer til den har sat sig. * Sprøjt den italienske marengs på toppen og brænd overfladen. Har du ikke en brænder kan du sætte den under grillen i ovnen. Men hold godt øje. * Pynt som du lyster.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stuffed cookies