Verdens bedste Brownie

Pærer på 2 måder

Pære på 2 måder

Jeg var så utrolig heldig at kunne plukke 2 kæmpe kasser med pærer hos min skønne kusine. De små elsker at være med til at plukke, ja de elsker jo at være med til alt i den alder. Så det var virkelig en hyggelig eftermiddag hos Inge -Som i øvrigt er en fantastisk fotograf http://www.portraitsbyingec.com/

Men med så mange pærer må der findes på noget at bruge dem til. Selvfølgelig bliver mange af dem spist som de er. Men der er rigeligt til jeg kan lave pæretærte, pocheret pærer i forskellige desserter samt syltede pærer. Lyder så meget mere besværligt end det er.

Syltede pærer kan varieres på utallige måde. Den opskrift du får her er helt klassisk.
MEN du kan fx.

  • Skifte sukkeret ud med rørsukker
  • bruge stjerneanis
  • tilføje citronskal
  • kardemommekapsler
  • eddike

Men hvis du hælder pærerne på rene atamon skyllede glas, så skal du ikke koge pærerne for længe max 5-10 min. Når den varme sukkerlage kommer over får de den sidste mørhed. Tilsæt sukkerlagen ½ tsk atamon.
Når du skræller pærerne, da lav et vandbad med lidt citron. Så undgår du at du bliver brune inden du når at koge dem.

 

I denne dessert brugte jeg pære på 2 måder. Jeg lavede en lækker pæretærte men også en pocheret pære på karamelliseret hakkede nødder. Når man har pærerne kogt og klar på glas, så er det virkelig verdens nemmeste gæstedessert hvis man får uventede gæster.

  1. Karameliser lidt hakkede nødder på panden. (1 dl hk. nødder – 1 dl sukker)
  2. Find en liter is i fryseren
  3. Et glas med pocheret (syltede) pærer
  4. kog evt. en glaze af ½ l pæresaft og ½ dl pæresnaps
  5. læg nødderne på tallerken og stil pæren derpå.
  6. hæld lidt glaze over pæren
  7. en kugle is ved siden af
  8. server…. Det er da nemt!

Jeg gik lidt videre i min dessert. Jeg lavede også min yndlings pæretærte. Den er med ingefær og vanilje i mørdejen. Marcipan på toppen. Enkelt men virkelig lækkert. Super lækker med en klat creme fraice til.

Tænker hvis du har fulgt mig på bloggen, at du har opdaget jeg er stor tilhænger af enkle opskrifter 😉

Nu til opskrifterne, god fornøjelse

 

Porcheret pære:

 Antal personer
INGREDIENSER
  • 6 dl Vand
  • 200 g Sukker
  • 1 stg Vanilje -Jeg bruger en hvor jeg har brugt kornene, men gemt selve stangen.
  • Pærer
Valgfri pæreglaze
INSTRUKTIONER
  1. Vand, sukker og vanilje stangen koges til sukkeret er opløst
  2. Tilsæt pærer.
  3. Kogetid : hele pærer ca. 20 min. Halve pærer 10-15 min. Tern 5-10 min.
  4. Tag pærerne op og afkøl.
  5. Afkøl sukkerlagen og hæld den derefter over pærerne igen. De skal trække mindst 2 timer.
valgfri Pæreglaze:
  1. Pæresaft og pæresnaps koges ind til det bliver en tyk glaze der hældes over pærerne inden servering-
NOTES

Kogetiden er afhængig af hvor faste og store dine pærer er. Så stik i dem. Når de er al dente er de færdige.

Du kan vælge af flytte pærerne i atamon skyllede sylteglas og hælde varm lagen over. Så er du vinterklar.

Pæretærte med marcipan:

 Antal personer
 personer
INGREDIENSER
mørdej med ingefær
marcipantopping
fyld
  • 6 stk pære – skrællet og skråret i skiver
INSTRUKTIONER
Mørdej
  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i hvedemel. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Læg dejen koldt i ca. 1 time.
Marcipantopping
  1. Rør sukker og marcipan. Vend melet rundt deri. -Skal være lidt groft.
Samling
  1. Mørdejen rulles ud og fyldes i de i forvejen smurte forme. En pære i skiver lægges i hver form. Drys marcipantopping over. Bages på 200° i 20-30 min afhængig af størrelse form.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste Brownie