Peach Cobbler

Risalamande m. Havtorn

 

I går fik vi sæsonens første risengrød. Børnene elsker det og det gør jeg også.  Faktisk har de 2 små spurgt efter risengrød det meste af sommeren. Endelig er vejret igen til risengrød. Ja der er da lyspunkter ved at efteråret er på vej.

Alle kender risalamande, men det skader ikke at prøve den på en lidt anden måde. Denne sauce med havtorn er frisk og lækker, så er det ingen sag at spise risalamande når det ikke er jul 😉 

Havtorn er et misforstået bær. Hvis man ikke kender det så forventer man sikkert en bitter sauce. Men der er godt med sukker til at sikre at vi får en frisk og lækker sauce. Tag mit ord for at denne sauce er utrolig lækker. Jeg lavede ekstra som fik tilsat en lille smule atamon for holdbarhed. Min plan er at bruge det til en isdessert næste gang vi får gæster. Det bliver så godt.

Jeg fandt en hyggelig artikel på politiken om risalmandes historie. Vidste du at det er en dansk dessert opfundet på D’Angleterre? Det kan du læse mere om her https://politiken.dk/forbrugogliv/jul/art5557834/Historien-om-risalamanden-En-natlig-n%C3%B8dl%C3%B8sning-p%C3%A5-DAngleterre

I weekenden skal jeg lave en sølvbryllups kage. Det glæder jeg mig til, det er til min søster og svoger. Fuldstændig vandvittigt at min søster har været gift længe nok til sølvbryllup. Det er en sjældenhed nu at man har været gift så længe. Så der skal nusses og gives masser af kærlighed i den kage. De har selv lavet stativ. Men den skal jeg nok vise jer i næste uge. Indtil da står ugen (udover arbejde) på bagning af bunde og andre forberedelser til kagen.

Risalamande med Havtorn sirup:

 Antal personer
INGREDIENSER
Risalamande
Havtorn Sauce
INSTRUKTIONER
Risalamande
  1. Risengrøden røres op med mælken så den bliver klumpfri. Vaniljekornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Rør derefter sukkeret i risengrøden.
  2. Vend den letpiskede fløde og hakkede mandler i.
Havtorn sauce
  1. Alle ingredienser hældes i en lille gryde og koges 18 min. Hvis det skal gemmes i længere tid kan der tilsættes en smule atamon.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peach Cobbler