Pavlova

Red velvet cake

En af mine absolut yndlingskager men hvis du ikke har prøvet den før, så er den ret svær at beskrive.

Den smager lidt af chokolade men også af kærnemælk, vanilje og smør. Også er den rød? Den er svampet, lidt tung men med en overraskende lækker krumme.

Forvirret?  Men den er det hele værd det lover jeg. Prikken over i’et er cream cheese frosting der fuldender kagen.

 

Tips til den bedste Red velvet kage:

– Pas på med ikke komme for meget usødet kakao pulver i. Den skal ikke overdøve de andre smage.

– Den skal være rød, også gerne mere rød end min blev denne gang. Jeg brugte flydende frugtfarve fra dr. Oetker. Næste gang ved jeg, at jeg skal bruge hele bøtten 😉

– Kærnemælk og eddike er vigtige til denne kage, udover smagen aktiverer de natronen. Eddiken kan ikke smages og som en bonus så fremhæver den farven.

– Hvis du er fristet til at erstatte smørret med enten olie eller margarine. Så und dig selv at lave vær. Smagen af smør i kagen (og kager generelt) kan ikke erstattes. Det gør også kagen luftigere hvorimod olie gør kagen tungere.

 

Red velvet cake med cream cheese frosting
 Antal personer
INGREDIENSER
Red velvet cake
Cream cheese frosting
INSTRUKTIONER
Red velvet cake
  1. alle tørre ingredienser blandes i din køkkenmaskines røreskål (eller med håndmixer)
  2. Alle våde ingredienser tilsættes i rørekedlen. Tilsidst det meget varme vand. Røres til ensartet masse.
  3. Bages ved 180° i 30-50 min afhængig om du bager én tyk kage eller som bunde. Til min version er det bestemt nemmest at bage bunde med 1½cm tykkelse dej. Derefter udstikke bundende i ønsket størrelse. Men er du mere til at bage én kage og dele den efterfølgende så tjek efter med en kødnål om kagen er færdig.
Cream cheese frosting
  1. Philadelphia (eller anden smørreost) piskes luftigt med den bløde smør.
  2. Sigtet Flormelis tilsættes ad 4 omgange og piske godt med vaniljeessensen
  3. Smør eller sprøjt frosting på kagen og pynt.
RECIPE NOTES
  • Man kan erstatte vaniljeessens med rigtig vaniljekorn. Så gemmer du bare vaniljestængerne til din hjemmelavet vaniljeessens 😉
  • Brug ALDRIG light flødeost. Det bliver noget tyndt sjask.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pavlova