Fastelavnsboller

Der er heldigvis stadig tid her i vinterferien til at bage lækre fastelavnsboller. Har lige et par fridage med ungerne, selvfølgelig vil de bage.... Eller.... Nej det gider de ikke 😀😀 Men de ville have mor her bagte dem 😀😀 Så med alt presset fra familien, så fik jeg da lavet en omgang fastelavnsboller. De er virkelig lækre. Selvfølgelig hjemmelavet creme og marcipan indeni. Jeg kan selv bedst lide når de får en klat hindbær marmelade - Men der er jeg nedstemt i familien 😀 Så plejer at lave en enkelt med marmelade og resten uden.

Fastelavnsboller 9 stk


Dejen

2 ½ dl sødmælk 50 g gær 1 spsk sukker 1 tsk salt 50 g æg 75 g smør , blødt 500 g mel

  1. Gær opløses i lun mælk.
  2. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den slipper skålen.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Creme

1 ½ dl sødmælk 1 æggeblomme 40 g sukker 12 g Majsstivelse ½ tsk vaniljesukker

  1. Kog mælken op.
  2. Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker let sammen
  3. Tilsæt langsomt den varme mælk under piskning.
  4. Kom cremen tilbage i gryden.
  5. Kog den op under piskning.
  6. Lad den afkøle herefter.

Marcipanmasse

150 g marcipan 50 g sukker 20 g æggehvide

  1. Rør marcipan og sukker sammen.
  2. Tilsæt æggehvider og rør til en ensartet masse.

Sådan gør du :
  1. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 4 mm.
  2. Del den i 9 firkanter (3*3).
  3. Sprøjt 10 g creme og 10 g marcipan midt på hver dejstykke.
  4. Luk hjørnerne ind på midten over fyldet.
  5. Buk de 4 nye hjørner ind til midten også.
  6. Vend bollen rundt med lukningen ned på bagepladen med bagepapir.
  7. Lad bollerne efterhæve tildækket 30-60 min.
  8. Pensel med sammenpisket æg inden bagning.
  9. Bages ved 210° C i 10-12 min.
Glasur :
Basis glasur 2 dl flourmelis Kogende vand 2 spsk kakao

Det bliver ikke mere enkelt. Rør sammen - pas på med ikke få for meget vand. Smør så på de lune fastelavnsboller.

Jeg har lidt en lille luksus ting som jeg selv mener giver lidt ekstra til glasuren.... Ja ok så luksus er det nok heller ikke. Men en stor spsk nutella blandet med glasuren. Det er virkelig prikken over i'et.


God fornøjelse :)