Evaporated Milk

Hvad er "Evaporated Milk" ? Så simpelt og nemt... Det er nemlig mælk der er reduceret under kogning til halv mængde. Nogle opskrifter skal enten bruge Condensed milk eller Evaporated Milk. Det der kan snyde er at begge dele er kondenseret mælk når vi oversætter til dansk. Men hvor du ved kondenseret mælk koger det ind med sukker => Opskrift her . Så skal du kun koge mælk ind for at få evaporated mælk. Det er stadig lidt sødt fordi den naturlige mælkesukker er deri, men slet ikke som kondenseret mælk. Så her er din super enkle basisopskrift:

Evaporated milk

½ liter sødmælk indkoges til ca. 1/4 liter hvilket tager ca. 25 min.

 

Holdbarhed 1 uge på køl og 3 mdr på frost.


For pokker jeg går da til den med denne super opskrift denne gang ;) Men nyttig er den. For den er også brugt i min opskrift på Verden bedste German Chocolate Cake !