🎈 Min fødselsdag - Æble trifli 🎈

Æble trifli

Kanelkage
2 æg 300 g brun farin 250 g smør 2 tsk vaniljeessens ½ tsk salt 300 g hvedemel 1 tsk bagepulver
- Æg og brun farin piskes luftigt.
- Smelt smørret i mikroovnen.
- vanilje, salt og smør blandes med æggene.
- Mel og bagepulver vendes i.
- Bages ved 180° i ca. 20 min.
Karamel
200 g sukker 1 ½ dl fløde 50 g smør
- Alle ingredienser skal være stuetemperatur.
- Smelt sukkeret i en kasserolle. Hold godt øje 😳
- Når sukkeret er smeltet og gyldent så tilsæt smør.
- Derefter røres fløden i.
Æbler
4 store æbler 4 spsk citronsaft 4 spsk brun farin 1 knsp muskat 2 tsk kanel 1 spsk smør
- Skræl og skær dem i tern.
- Vend cintronsaften i æblerne.
- Brun farin, kanel og muskat blandes og vendes i æblerne.
- Æbler, sukkerblandingen og smørret varmes i en pande.
- Rør mens de bliver kogt og møre. Ca. 5-8 min.
- Stil til side og lad det afkøle.
Cheese cake fyld
400 g cream cheese 100 brun farin 1½ tsk vaniljeessens 80 g karamel 3 dl letpisket fløde + 2 dl fløde til pynt
- Cream cheese, brun farin og vanilje røres det farinen er opløst.
- karamellen røres i.
- vend fløden med osteblandingen.
Æblechips
Æbler Kanelsukker
- Skær tynde skiver af æbler.
- Læg dem på bagepair.
- Drys kanelsukker på æbleskiverne.
- Bag ved 170° indtil de er gyldne.
- De bliver lidt sprødere når de afkøles.
SAMLING
- Kanelkagen skæres i mundrette stykker.
- I bunden af din skål lægges et lag kanelkagestykker.
- Derover halvdelen af æblerne og hæld lidt karamel over.
- Halvdelen af cheesecakefyldet over næste lag
.
- Gentag med kagestykker, æbler, lidt karamel og cheesecake.
- Pisk 2 dl fløde og sprøjt på toppen.
- Hæld lidt karamel over toppen.
- Pynt med kanel æblechips.