Forår og årets første jordbærtærte

 

Efter evigheder med skiftende vejr tyder det endelig på foråret nærmer sig. Hos os betød det i påsken at nu kunne vi altså ikke vente længere på at få jordbærtærte.  Selvom jordbærrene slet ikke lever op til danske sommer bær, så var det stadig skønt at nye solen i haven. Min jordbærtærte er med mandelmørdej, citronmazarin og lækker flødecreme.
  •  Start med at lave mørdejen og sæt den på køl
  • Lav Mazarinmassen (husk at tilsætte citronsaft og skal som der står nederst i opskriften)
  • Rul mørdejen ud og læg i din smurte form (rund, firkantet, aflang osv der er mange muligheder)
  • Smør mazarinmassen ud over mørdejen og bag bunden.
  • Mens bunden bager koges cremen og stilles på køl
  • Rengøre jordbær
  • Nu det sjoveste.... Sprøjt eller smør cremen over din bund, læg jordbærrene på
  • Hvis du ønsker ekstra glans er der flere muligheder. Lav en gelé eller som jeg gjorde da mine børn ikke er vild med gené, en hurtig sukkerlage der pensles over jordbærrene.
God fornøjelse...
Mandel-Mørdej
 Region Grundopskrifter
 Antal personer
INGREDIENSER
  • 200 g Hvedemel
  • 100 g Mandelmel
  • 100 g Flormelis
  • 150 g Smør Stuetemperatur
  • 1 stk Æg m/L
INSTRUKTIONER
  1. Sigt mel, mandelmel og flormelis
  2. Tilsæt smørret i små stykker
  3. Ælt ægget og rør til dejen er samlet
  4. Læg dejen på køl i mindst 30 minutter før udrulning
RECIPE NOTES
Udrulles på 2 til 3 mm. Kan tilsættes fyld fx. mazarinmasse og bages eller blindbages og bruges til kolde cremer. Blindbagning foregår ved at lægge bagepapir ovenpå dejen og fylde op med kikærter.  Jeg lægger billeder på snarest.
Mazarinmasse
 Antal personer
INGREDIENSER
  • 120 g Sukker
  • 120 g Marcipan
  • 120 g Smør Stuetemperatur
  • 2 stk Æg
  • 30 g Hvedemel
  • evt. anden smagsgiver se noter
INSTRUKTIONER
  1. Marcipan og sukker røres sammen
  2. Tilsæt smørret i små stykker. Rør til det er ensartet
  3. Æggene tilsættes én ad gangen, rør til det ikke "Skiller" mere
  4. Tilsæt Mel og rør kort
  5. Hvis din mazarinmasse skal have ekstra smag tilsættes det nu
RECIPE NOTES
* En mazarinmasse skal røres så kort tid som mulig. Ellers vil den under bagningen "koge op". * Til Citron-mazarinmasse tilsættes saften og skallen af ½ citron
Klassisk Kagecreme
 Region Grundopskrifter
 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
  1. Mælken hældes i en tykbundet kasserolle og tændes
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt både korn og stang i mælken.
  3. Mens mælken koger piskes æggeblommer og sukker hvidt
  4. rør (ikke piske) Maizena'en i æggemassen
  5. Mens der piskes hældes den kogende mælk i en tynd stråle i æggemassen.
  6. Massen hældes tilbage i kasserollen og bringes til kog under kraftig omrøring. Skal koges et lille minut. Men pas på så det ikke brænder på.
  7. Hæld cremen over i en skål (gerne igennem en sigte for at fjerne evt. klumper). Dæk cremen med film og stil på køl.
RECIPE NOTES
  • Har du ganget opskriften op, så hæld cremen i et fladt fad til afkøling. Det gør afkølingstiden kortere.
  • Cremen kan bruges som den er både i lagkager og bagværk som fx. fastelavnsboller.
  • Til lagkager, jordbærtærter mm. kan det være ekstra lækkert at vende den afkølede creme med pisket fløde.