Karamel toffee & Give away vinder

Januar fødselsdag

🇩🇰 Årets første fødselar 🇩🇰

Så er hverdagen i gang igen. Det har godt nok været en lang ferie. Mine børn – Både dem på Gymnasiet men også de små i første og i børnehaven – Er først startet i dag. Som bager/Konditor har jeg ikke været vant til at have ferie mellem jul og nytår. Men hold nu op det er skønt. Selvom man en smule føler man har endnu mere brug for ferie nu efter 17 dages ferie med sine børn 😉
Vi har haft fantastisk besøg fra Norge som var her over julen. Det har været så super hyggeligt med gå ture i Mols bjerge samt Norsk-Dansk julefrokost. Vi prøvede Rakfisk som er en lidt speciel Norsk marineret ørred. Man kan få den i flere forskellige “Styrker” – Vi prøvede den milde. En overraskende succes, var nok en anelse bange for det var en Norsk udgave af svenskernes surstrømmen 😉

Men i går havde vi årets første fødselsdag. Carl vores yngste blev 6 år. Nøj det er skønt at de er ved at være så store. Alt er bare så meget nemmere 🙂

🇩🇰 Æbletrifli 🇩🇰

Vi havde selvfølgelig gæster til Varm kakao med boller og kage. Kagene bestod blandt andet af Æbletrifli som jeg før har haft her på bloggen HER.  En lækker dessertkage med cheese cake.

🇩🇰 Vandbakkelses kagemand 🇩🇰

Vandbakkelses kagemand er jo en sikker vinder både hos børn og voksne. Men det er også en let ting at bage. Pynt giver jo sig selv og når fødselsdagsbarnet selv hjælper så kommer der jo rigeligt af slik på.
Dejen er også velegnet til at lave lækre vandbakkelsestoppe til creme, fløde og mamelade. Eller måske en lækker Walesstang.

Vandbakkelse

5 dl vand
250 g smør
250 g hvedemel
5 store æg

  • Sigt melet i en skål.
  • Vand og smør smeltes/varmes op til kogepunktet i en kasserolle.
  • Melet kommes i gryden og der piskes grundigt så klumperne bliver rørt ud. Minder om når man laver en meget stor portion opbagt sovs.
  • Rør et par minutter hvor massen “Ristes” mens kasserollen stadig står på kogepladen.
  • Tag gryden af og flyt dejen over i din melskål. Så køler den lidt hurtigere, vent 10 min.
  • Nu skal æggene piskes i dejen. 1 æg ad gangen.
  • Der skal piskes godt mellem hvert æg bliver tilsat, så bliver du hurtigt træt – Så brug en elpisker.
  • Dejen skal være blød og cremet, men ikke for tynd.
  • Sprøjtes ud i toppe – Walesstang eller som kagemand.
  • Bagetiden afhænger af størrelsen, men de første 20 min må ovnen IKKE åbnes.
  • 200°

🇩🇰 Fødselsdagsboller 🇩🇰

En sikker ting på de fleste fødselsdagsborde må bestemt være bollerne. En god luftig bolle med god smag er da heller ikke til at modstå.

Fødselsdagsboller

1000 g mel
6 dl vand
150 g smør
1 tsk salt
50 g sukker
1 æg
50 g gær

  • Gær opløses i vandet.
  • Salt, sukker, æg og mel røres i.
  • Smeltet smør tilsættes og dejen æltes smidig.
  • Hæve.
  • Del dejen op og virk op til boller.
  • Efterhæv i 30 min ca.
  • Bages ved 200° i ca. 10-15 min afhængig af størrelsen på bollerne.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamel toffee & Give away vinder