Græske fladbrød

German Chocolate Cake

Min datter har fået den sødeste kæreste Eli, han kommer helt fra Lübeck – Tyskland. Har selvfølgelig googlet byen er vildt fascineret, det er en smuk by. Men mest af alt så har de det flotteste julemarked. Det står virkelig højt på min ønskeliste at komme der. Eli mener dog det kunne være farligt at slippe mig løs der, han var ikke mange minutter om at opdage at jeg ELSKER nøddeknækkere – og nøddeknækkere skulle der virkelig være mange af dernede.

Nå men han har haft fødselsdag så perfekt undskyldning for mig at bage en German Chocolate Cake.

Jeg var virkelig overbevist om at det var en tysk kage, Eli havde dog aldrig hørt om den… Så google er jo min ven…. Takket været wikipedia så måtte jeg sande at det er en amerikansk kage 🙄 kun en smule skuffet når jeg nu ville bage en tysk kage til vores tyske gæst…. 🙄

MEN historien er faktisk meget interessant. Den er opkaldt efter en engelsk-amerikaner Samuel German, som opfandt en type af mørk chokolade til bagning i 1852. Chokoladeproduktet  blev kaldt for “Baker’s German’s sweet chocolate” efter ham.

 

3. juni 1957 bragte en avis i Dallas en opskrift på “German’s chocolate cake” udviklet af en husmor ved navn Mrs. George Clay. Den opskrift blev så populær at firmaet bag chokoladen Baker hørte om det og sørgede for at opskriften blev bredt til flere aviser. Faktisk blev kagen så populær at salget af German’s sweet chocolate eftersigende steg med 73%

Over årene er s’et forsvundet fra German’s og det er så derfor man som mig tror det er en tysk kage. Men så er det jo rettet op på 😄

Kagen er meget meget lækker. Den har en mørk intens chokoladesmag med en god svampet kage mens fyldet er sødt og lækkert med karamel, kokos og pecan smag. Den er helt klart en i må prøve at lave. Ikke mere snik snak… Sæt i gang og husk at følge med i morgen (21/10-19), der kommer der en skøn halloween give away 🙂


Kagen:

170 g smør
125 g kakao
2 dl stærk kaffe
½ liter kærnemælk
300 g sukker
300 g brun farin
3 æg
1 spsk vanilje
300 g hvedemel eller glutenfri mel
1 tsk natron
3 tsk bagepulver
3/4 tsk salt

  • I en kasserolle smeltes smørret.
  • Rør kakaoen sammen med smørret.
  • Tilsæt nu kaffen og rør godt.
  • Æg, sukker og brun farin røres 2-3 min på røremaskinen.
  • Tilsæt kærnemælken.
  • Nu røres kakaomassen i.
  • Sidst røres det sigtet mel, bagepulver, natron og vanilje i.
  • Dejen deles i 3 springforme foret med bagepapir eller smurt.
  • 180° i ca. 45 min.

Kokos pecan fyld:

2 dl evaporated mælk
3 store æggeblommer
100 g sukker
100 g brun farin
1 tsk vanilje
en knsp salt
110 g smør
125 g kokosmel
100 g hakkede pecannødder

  • Evaporated mælk er mælk der er indkogt. Se linket.
  • Nødder og kokos ristes i ovnen.
  • Mælk, blommer, brun farin og sukker røres sammen.
  • Varmes langsomt til det tykner.
  • Tilsæt vanilje, salt og smør. Rør godt.
  • Sidst røres kokos og pecannødder i.
  • Afkøl helt inden det smørres på kagen.

Chocolate Swiss Meringue Buttercream:

350 g brun farin
5 æggehvider
450 g smør
2 tsk vanilje
100 g 70% chokolade
25 g kakao

  • Æggehvider og sukker piskes til det er luftigt og godt blandet.
  • I en kasserolle med lidt vand stilles skålen med hvider.
  • Pisk over varmen indtil æggehviderne når 70°.
  • Tag af varmen og pisk indtil det bliver stift og helt afkølet. Det tager omkring 5.10 min så brug en røremaskine.
  • Tilsæt smørret og pisk til det er glat.
  • Nu røres den smeltede chokolade, kakao og vanilje i.

Samling:

  • På første lag af kage smørres et lag af kokosblandingen.
  • Ny kagelag lægges på og endnu et lag kokos.
  • Sidste kage lægges på og toppen smørres igen med kokos.
  • Stilles på køl i mindst 20 min. – Perfekt tidspunkt at lave smørcremen.
  • Nu kan du give kagen et lag smørcreme på siden. Stil evt. på køl og gå kanten efter igen.
  • Med en sprøjtepose sprøjter du en flot kant på.
  • Pynt med fx. lidt hakket chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske fladbrød