Fanta Spøgelser

Hjemmebagte pitabrød

Hvis du først har fået hjemmebagte pitabrød, så går du aldrig tilbage. Et hurtigt kig på opskriften virker måske omstændelig – Det er det IKKE 🙂 Det hele foregår stille og roligt så alle kan være med. Og magien den sker når man ser det flade brød blive en kuglerund ballon i ovnen.

I Aarhus er der nogle super lækre Pita madsteder som hedder Pita Corner. De laver de bedste købe Pita’er jeg nogensinde har fået. Deres pitabrød er hjemmebagte og skønne. Så du får her min opskrift som jeg bruger hjemme, den kan sagtens leve op til deres.

Noget af det bedste for mig når jeg får Pita hos dem, er deres Haydari… Armen altså…. Så lækkert i Pita. Så der må du også i gang, jeg har før givet dig opskriften på Link => Haydari med falafel som jo lavet i mindre kugler passer perfekt til pita. Men ellers er det jo oplagt med børnenes favoritter som tun eller små frikadeller. Vi elsker som sagt falafel men også spicy oksekød, lammekød, kebab… Kunne sagtens blive ved, men ellers masser af grønt – Måske humus… Ja der er virkelig kun muligheder.


Pitabrød


12 stk

400 g koldt vand
20 g gær
400 g hvedemel*
200 g Speltmel*
7 g salt
5 gr sukker
10 g olivenolie

Hvede og speltmel kan ændres til fx. 500 g hvedemel & 100 g fuldkornsdurum for en mere grov pita.

 • Gær opløses i det kolde vand.
 • Olie tilsættes.
 • Sukker og salt blandes med melet.
 • Melet tilsættes og der røres på mellemhøj hastighed i ca. 10 min.
 • Dejen er ret fast.
 • Dejen virkes op og hæver i en skål dækket med husholdningsfilm til dobbeltstørrelse.
 • Dejen deles i 12 på 100 g stykket og virkes op til boller.
 • Hæver i 15 min.
 • Rulles nu runde og flade i en ½ cm tykkelse.
 • Hæver igen 15 min. -Tænd ovnen på 250°
 • Rul endnu en gang til ½ cm tykkelse og læg dem på plade. 4 stk pr plade burde passe.
 • Hæver 10 min.
 • Bages ca. 5 min.

==> Hvis du ikke spiser dem med det samme, så dæk dem med et fugtigt viskestykke. Så bliver de bløde og gode til at opvarme.


2 kommentarer

 • De ser vildt lækre ud. Jeg tror, jeg vil prøve at lave dem i morgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg lover de er SÅ fantastiske. Jeg er absolut mest til versionen med fuldkornsdurum mel, så ruller jeg dem også i fuldkornsdurum. Men min familie vil gerne have dem helt plain med hvedemel 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fanta Spøgelser