🎈 Min fødselsdag - Æble trifli 🎈

Dulce de leche

Så er det nu du skal have gang i den hjemmelavede kondenseret mælk, for nu skal vi lave en super lækker Dulce de leche –> altså en lækker karamel som du kan bruge til ALT !

Når du først har fundet ud af hvor enkel den er at lave, så kommer du til at lave den ofte. Her er bare nogle få eksempler på hvad du kan bruge den til :

  1. Æble trifli
  2. Karamelsovs til is
  3. Karamel-is
  4. Cheesecake
  5. På eller i brownies
  6. Banoffee Pie
  7. Karamel-Æblekage

Rigtig mange laver deres karamel ved at købe kondenseret mælk på dåse også koge den i 3 timer i en gryde med vand. Jeg giver dig her 2 metoder for hvordan du kan lave den. Begge med hjemmelavet kondenseret mælk og uden metaldåser.
Den ene er med vandbad i ovnen, hvilket er helt enkelt og passer sig selv.
Den anden er ved at koge en karamel på komfuret, hurtigt men du skal røre konstant for det ikke brænder på og bruge flere ingredienser. Men det bedste?? Denne måde tager kun 15 min !

Dulche de leche
i oven

Ingrediens:
kondenseret mælk

      De gode fif

  1. Start med at koge vand i en elkedel
  2. Efter ca. 45 min tjek om der skal ekstra vand i vandbadet.
  3. Ovne er forskellige så hvis det ikke har fået den rigtige gyldne karamelfarve, så giv det 15 min mere.
  4. Når det kommer ud af ovnen skal du piske det godt. Det hjælper med at få det uden sukkerkrystaller.
  5. Kan opbevares 1 uge på køl.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 220°
  • Hæld den ønskede mængde kondenseret mælk i lille ildfast fad.
  • Dæk fadet med staniol.
  • Stil fadet i et større fad og hæld kogende vand deri. Til halvt op ad siden på det lille fad.
  • Lad fadet stå i ovnen i 1 time og 45 min.
  • Pisk og afkøl.

 

Duche de leche m. havsalt
på den hurtige måde

Ingredienser:
150 g sukker
100 g smør
1 tsk vaniljeessens
250 g kondenseret mælk
100 ml fløde
Havsalt

 

Alle ingredienser skal være stuetemperatur.

  • Smelt sukkeret i en lille tykbundet gryde.
  • Når sukkeret er gyldent, rør smørret deri. Rør indtil det er smeltet og blandet.
  • Nu tilsættes kondenseret mælk, fløde, vanilje og salt.
  • Rør konstant til det tykner.

 

Sidst kan du selvfølgelig også lave en karamel udelukkende på fløde. Det er også super lækkert, men en dulche de leche er lavet med kondenseret mælk.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🎈 Min fødselsdag - Æble trifli 🎈