Halloween kage med græskar

🎈 Min fødselsdag – Æble trifli 🎈

Endnu et år er gået og en fødselsdag mere er fejret. Jeg har nu ikke nogen problemer med at blive et år ældre, men det bedste ved at det er min fødselsdag? Så er det jo mig der vælger fødselsdagsmaden ! Ja ja det gør jeg jo en del da vi alle laver madplan sammen, men nu er der ingen der kan brokke sig… Det er jo MIN fødselsdag 😂

Nu har jeg altid sagt at desserten er den vigtigste ret. Det mener jeg stadig, så helt klart også den jeg lægger mest energi i 😍 I år har jeg lavet en æble trifli. Den er stærkt inspireret af flere lækre opskrifter jeg har fundet på nettet. Men har pillet ved det hele og fået det til at passe mine smagsløg –> samt at det hele nu er lavet fra bunden.

Nu er det en kombination af   Karamel – kanelkage – Cheesecake og ikke mindst Æbler !!   Du vil elske det ! En ægte efterårsvinder !

Egentlig gik nogle ting helt forkert i mit dessert projekt. En af de dummeste ting var at jeg helt glemte min kage inde i ovnen og den fik temmelig meget. Den blev pænt tør. Heldigvis er det jo en trifli, så den trak fugt fra de andre ingredienser og blev lige som den skulle være da den blev serveret 😳 Den anden dumme ting var da jeg ville smelte sukkeret til karamellen, så vendte jeg ryggen til for at gøre et eller andet… glemte tiden og…. Sukkeret brændte fuldstændig og huset var fuldstændig indhyllet i røg… Kan kun sige at vi fik luftet godt ud efterfølgende 😂
NEJ NEJ NEJ… Det er ikke alderen der trykker !! 😂

Nå men det hele endte godt og desserten var SÅ lækker.


Æble trifli


Kanelkage

2 æg
300 g brun farin
250 g smør
2 tsk vaniljeessens
½ tsk salt
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver

 • Æg og brun farin piskes luftigt.
 • Smelt smørret i mikroovnen.
 • vanilje, salt og smør blandes med æggene.
 • Mel og bagepulver vendes i.
 • Bages ved 180° i ca. 20 min.

Karamel

200 g sukker
1 ½ dl fløde
50 g smør

 • Alle ingredienser skal være stuetemperatur.
 • Smelt sukkeret i en kasserolle. Hold godt øje 😳
 • Når sukkeret er smeltet og gyldent så tilsæt smør.
 • Derefter røres fløden i.

Æbler

4 store æbler
4 spsk citronsaft
4 spsk brun farin
1 knsp muskat
2 tsk kanel
1 spsk smør

 • Skræl og skær dem i tern.
 • Vend cintronsaften i æblerne.
 • Brun farin, kanel og muskat blandes og vendes i æblerne.
 • Æbler, sukkerblandingen og smørret varmes i en pande.
 • Rør mens de bliver kogt og møre. Ca. 5-8 min.
 • Stil til side og lad det afkøle.

Cheese cake fyld

400 g cream cheese
100  brun farin
1½ tsk vaniljeessens
80 g karamel
3 dl letpisket fløde
+ 2 dl fløde til pynt

 • Cream cheese, brun farin og vanilje røres det farinen er opløst.
 • karamellen røres i.
 • vend fløden med osteblandingen.

Æblechips

Æbler
Kanelsukker

 • Skær tynde skiver af æbler.
 • Læg dem på bagepair.
 • Drys kanelsukker på æbleskiverne.
 • Bag ved 170° indtil de er gyldne.
 • De bliver lidt sprødere når de afkøles.

SAMLING

 • Kanelkagen skæres i mundrette stykker.
 • I bunden af din skål lægges et lag kanelkagestykker.
 • Derover halvdelen af æblerne og hæld lidt karamel over.
 • Halvdelen af cheesecakefyldet over næste lag
  .
 • Gentag med kagestykker, æbler, lidt karamel og cheesecake.
 • Pisk 2 dl fløde og sprøjt på toppen.
 • Hæld lidt karamel over toppen.
 • Pynt med kanel æblechips.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween kage med græskar