Kanelbollens dag

Salt karamel >Poke< kage

OMG !!

Det her er en “TOTAL SHOWSTOPPER”…

Den rammer plet på alt…. Lækker skærekage – saltkaramel – Mascarpone/flødetop

Hvis du står og mangler en lækker kage til søndagskaffen, så er dette absolut det rigtige valg. Så hop i gang 😉

 

Så i aftes startede den store bagedyst. Jeg ser det sjældent, men syntes det er sjovt at de bliver castet sådan at man allerede ved fra start hvem der skal “punkes” for manglende finish og hvem der absolut fra start er favorit som Frederikke og Mia. Og kan vi så lige bruge et øjeblik på at snakke om hende som jeg har som favorit… Mia… 17 år ! Så sød og dygtig. Jeg anbefaler ikke nogen at blive bager eller konditor, det er jo ikke alt drysset med “blomsterberg/den store bagedyst glimmer” som det fremstår på tv. Det er fandme hårdt arbejde som slider hårdt.

MEN hvis jeg var bagermester så ansatte jeg gerne Mia, hun har talent og et fantastisk øje for det. Det kan da kun blive spændende at følge hende. Jeg håber hun når langt.

Saltkaramel >Poke< kage

Kage:
250 g smør
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
375 g mel
2 tsk. bagepulver
2,5 dl. mælk

Saltkaramel:
400 g sukker
6 spsk smør
1,5 dl fløde
Lidt flagesalt

Frosting:
150 g mascarpone
2 spsk flormelis
2,5 dl. fløde

Kagen:

  • Pisk smør, sukker og vanilje blødt og luftigt.
  • Tilsæt æggen et ad gangen.
  • Mel og bagepulver sigtes.
  • Vendes i dejen sammen med mælken.
  • Hæld dejen i en bradepande.
  • Bages ved 175° i ca 40 min.

 

  • Imens laves karamellen.
  • Sukker smeltes stille i en tykbundet kasserolle.
  • smørret tilsættes og røres sammen.
  • Fløden tilsættes og røres sammen.
  • Sidst røres saltet i.

 

  • Tag kagen ud af ovnen når en kødnål kan stikkes i uden der sidder noget på pinden efterfølgende.
  • Prik mange huller i kagen med fx. en spisepind.
  • Hæld karamellen over kagen så den løber i hullerne.
  • Afkøles min. et par timer eller til dagen efter.

 

  • Til topping piskes cream cheese og flormelis til det er luftigt.
  • Fløden piskes og vendes i cremen.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelbollens dag