Key Lime Pie

Kanelbollens dag

I dag er den 4 okt. Det vil sige det er Kanelbollens dag.

Så det skal da fejres. Her er lidt billeder af mine kanelsnegle og selvfølgelig en super opskrift. Hvordan laver du dine? Klassisk – Snurre – Eller kæmpe som den min mand fik med på arbejde en dag?

Her er de klassiske som jeg lavede i juli 🙂 God fornøjelse.

Kanelsnegle

Remonce
100 g Sukker
200 g Brun farin
30 g Kanel
150 g Smør

Dejen
800 g Hvedemel
50 g Gær
2 Æg
½ liter lun Mælk
3 spsk Sukker
2 tsk Salt
100 g Smør

Dejen

  • Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og mel.
  • Ælt dejen rigtig godt nogle minutter.
  • Tilsæt smørret i mindre stykker.
  • Ælt til smørret er æltet ind og dejen er smidig.
  • Lad hæve 30 min.

Remoncen

  • Alle ingredienser røres sammen til ensartet masse.

Rulning og bagning

  • Dejen rulle ud i en rektangel (højden ca. 30-35cm), har du ikke meget bordplads så del dejen og rul i 2 omgange.
  • Smør remoncen på og rul dejen til en lang pølse.
  • Skær pølsen ud i snegle og stil på plader.
  • Lad den hæve 15 min mere.
  • Pensel med æggestrygelse (1 æg pisket sammen med ½ dl vand og en knsp salt).
  • Bages ved 200° i ca 10-12 min. (alle bagetider er vejledende da alle ovne bager forskelligt).
  • Når afkølet kan der pyntes med fx. hvid/brun glasur, chokolade, frysetørret hindbær eller noget helt andet.

 

Herunder ses hvordan den lange kanelsnegls-pølse deles med en pizzaskærer. Derefter skal du bare snurre og dejen på livet løs 😉

Herunder er kanelsneglene som er blevet trykket i midten med en spisepind – Som du kan se på billedet øverst. Det minder mest om en giffel når den er bagt. Meget fint.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Key Lime Pie