Oreo Cheesecake

Homemade Vanilla Extract


Hvis man som jeg syntes det er sjovt at afprøve opskrifter fra USA, så falder man tit over at man skal bruge vanilje essens eller extract.
Nu er firmaer som dr. Oteker begyndt at sælge det i Danmark, så problemet er ikke så stort. Men som med alt andet, så vil vi jo gerne have ALT hjemmelavet 🙂 Så dette er en fantastisk simpel opskrift som sparer dig for en masse penge, og samtidig får du en SÅ meget bedre smag <3
Læg lige mærke til den fantastiske dybe farve som vodkaen har fået i glasset fra sidste år i forhold til glasset jeg lavede i dag.

Er det første gang du skal lave vanilje essens, så har du sikkert ikke lige en masse vaniljebønner til at ligge som du har skrabet for korn – For det er netop hvad den ene ingrediens er.
Men det er ok, så køber du nogle vaniljestænger og bruger dem. Jeg har her et link til vanillamart som ligger i England. De har virkelig kvalitets vaniljestænger til fornuftige priser. Det er ikke de skræmmende tørre og elendige stænger man kan købe i de danske butikker men lækre tykke og fede vanilje stænger.

Men når du så har lavet din første portion, så skal den stå i et mørkt skab så længe som muligt. Et halvt år er absolut minimum, men helst et helt år. Det er hele ventetiden værd.
Når du så for eftertiden bruger vaniljekorn, så har du en lufttæt beholder hvor du lægger alle vaniljestænger i når de er skrabet. Så har du hvert år vaniljestænger til en ny portion.

Nu er vaniljestænger utrolig dyre. Faktisk er de steget med næsten 3000 % over 5 år. Du læste rigtigt 3000 % – Vildt ikke.
I 2013 var kiloprisen 125 kr mens i dag er det ligeså dyrt som sølv.
Der er god grund til det og det kan du blandt andet læse om her

Den anden ingrediens til vanilje essens er Spiritus ! – Jeg bruger selv vodka, men rom er også godt. Grunden til jeg bruger vodka er at selve smagen af vodka forsvinder helt. Rom giver altid lidt smag, hvilket er lækkert i mange ting som fransk æblekage. Men ikke til alt.

Homemade vanilje extract

5 dl vodka
10-12 vaniljestænger

  • Læg de flækkede vaniljestængerne i et glas.
  • Hæld vodkaen over.
  • Stil det lukket glas i et mørkt skab i 6-12 måneder. – Jo ældre jo bedre…

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreo Cheesecake