Ohhh... Kirsebærkage

Cherry ice cream

Kirsebæris er SÅ lækkert og utrolig nemt at lave. For du har jo allerede lavet Cherry filling ikke? 😉 Bare rolig du kan nå det endnu. Jeg har denne og en mere opskrift med Cherry filling, så lav en portion. Kirsebærrene er billige hvis du ikke selv har et træ i haven. Vores er endnu så lille at vores beskedne udbytte var 3 bær som fuglene spiste 🤣

Jeg har selv lavet de lækre isvafler. Jeg købte sidste år et jern. Men må indrømme det bliver sjældent brugt – Underligt nok, for det er virkelig nemt og smager jo hamrende lækkert. Denne opskrift kan SAGTENS laves glutenfri.

Christopher som ses på billedet har godkendt dem. Han har også fortjent at blive forkælet ekstra i denne weekend. Han startede fredag formiddag med at komme i kamp med en gren i SFO. Heldigvis ikke så slemt som det ser ud   😎

 

Hermed opskrifterne på både en nem kirsebæris, men også på vaflerne. God mandag derude og husk at kommenter hvis du har ris/ros eller spørgsmål ❤️

Cherry ice cream

1/4 L letpisket fløde
300 g kondenseret mælk
1 vaniljestang (eller 1 tsk vanilje)
10 groft knuste digestive kiks
2 dl cherry filling

  • Den letpisket fløde blandes med kondenseret mælk og vanilje.
  • vend 2/3 af de knuste kiks i.
  • Tilsæt cherry filling og rør let. Ikke for meget.
  • Hæld det hele i en form og drys de sidste kiks over toppen.
  • Stil på frost i min. 8 timer. Dæk med noget husholdningsfilm efter ca. 3-4 timer.
  • Lad isen blive lidt blød ca. 10 min inden servering.

Is vafler

75 g smeltet smør
125 g sukker
2 tsk vanilje
125 g mel (evt. glutenfri)
3 æggehvider

  • Alle ingredienser røres sammen.
  • En stor skefuld af den tykke dej lægges på jernet.
  • Tryk sammen så dejen fordeler sig.
  • Når din vaffel får den rigtige farve flyttes den fra jernet ned på bordet.
  • Put ny dej i jernet.
  • Nu ruller du den første vaffel så du får en flot “cone”. Pas på fingerne, det er varmt.
  • Stil vaflen i et lille glas mens den afkøler.
  • Fortsæt med den næste vaffel.
  • Når alle vaflerne er færdige kan du hælde lidt tempereret chokolade i bunden og evt i kanten.
  • Pynt er op til dig ❤️

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ohhh... Kirsebærkage