Fødselsdagsboller

Klassisk jordbærtærte

 

Klassisk jordbærtærte

Denne opskrift er helt klassisk, faktisk så klassisk at det er den opskrift man bruger i bagerierne. Den smager kun bedre ved at lave den selv, fordi man sjældent fryser bunden inden brug. Når den er friskbagt er bunden stadig lækker og sprød.

Helt enkelt skal du bruge en linsedej – Hvilket er det samme som mørdej, men hos os bagere hedder det linsedej. Lækker mazarinmasse, her bruger jeg altid Odense Marcipan – Du bestemmer selv. For at få den perfekte bund, så bruger jeg en perforeret tærteform, det er meget nemmere at få en jævn gennembagt og sprød bund sådan. Den kan bl.a købes her
Derudover skal du lave en hjemmekogt creme – Nemmere end det lyder, også skal du selvfølgelig have en god chokolade over bunden.
Gelé på toppen skal der jo også til. Det giver en flot glans, men holder også jordbærene friske længere. Her kan du udskifte husblas med en vegetabilsk geleringsmiddel, som fx Agar-Agar eller vegegel.

Linsedej – Mørdej

175 g kold smør
75 g flormelis
300 g hvedemel
1 æg

  • Ælt mel og kold smør til smørret er godt blandet. Du kan vælge at bruge en røremaskine eller en blender. Men så pas på hele vejen gennem processen ikke at røre for længe.
  • tilsæt flormelis rør kort.
  • Ægget tilsættes og æltes til den er samlet.
  • Stil på køl til du skal bruge den, gerne til dagen efter.
  • Ælt dejen kort i hånden så den bliver nemmere at udrulle.
  • Rul dejen ud til ca. 4mm.
  • Kom dejen i formen.

Mazarinmasse

175 g marcipan
125 g sukker
125 g blød smør
2 æg, stue temperatur
2 spsk mel

  • Marcipan og sukker røres sammen.
  • Smørret tilsættes lidt ad gangen. – Nu skal du passe på ikke røre for længe. Hvis massen bliver overrørt, så vil den bage op i ovnen.
  • Æggene røres et ad gangen.
  • Til sidst røres melet i.
  • Fyldes i din forberedte form med linsedej.
  • Bages ved 180° i ca. 25-30 min.

Kagecreme – Flødecreme

2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk Maizena
1 vaniljestang

– ½ L piskefløde

  • Vaniljestangen flækkespå langs og kornene skrabesud.
  • Hæld sødmælken op i en lille gryde, og rør Maizenaen ud i mælken.
  • Æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen samt vaniljestangen kommes i den lille gryde og varmes op.
  • Rør hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Det skal IKKE koge, men tæt på.
  • Pisk videre mens kagecremen stivner. Vær tålmodig, det tager nogle minutter.
  • Når kagecremen har er blevet tyk, kommer din kagecreme over i en skål.
  • Drys cremen med lidt sukker på toppen. Det gør der ikke danner skind på toppen.
  • Stil til afkøling.
  • Nu er cremen klar hvis du skal bruge den til bagning. Men fortsæt de næste punkter hvis det er til flødecreme.
  • Pisk en ½ L piskefløde.
  • Vend kagecreme og fløde sammen.

Kagegelé

1 dl væske
4 blade husblas

  • Væsken kan være vand – Syrensaft – eller anden saft. (Jeg ELSKER at bruge syrensaft. Det giver en anelse citrusfriskhed)
  • Husblas lægges i kold vand ca. 3-4 min
  • Tag husblasen op og hæld vandet fra.
  • Smelt husblassen med det vand der hænger ved.
  • stilles og roligt tilsættes væsken til husblassen under omrøring.
  • Evt. lad den stå 10 min mens den får lov til at sætte sig en anelse hvis du kan lide et tykkere lag.. (jeg kan bedst lide et tynd lag, så jeg går direkte videre til næste punkt)
  • Pensel din gelé over jordbærrene til alt er dækket og skinnende.

Samling

  1. Smelt lidt god chokolade i mikroovn eller over vandbad.
  2. Pensel chokoladen over tærten. Afkøl til chokoladen er fast.
  3. sprøjt eller smør cremen ud over tærten.
  4. Fordel masser af rengjorte jordbær over cremen.
  5. Pensel gelé over jordbærrene.
  6. Flyt tærten til et pænt fad og pynt evt. med lidt spiselige blomster.

 

God fornøjelse

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsboller