Pizza m. vodkasauce

Fødselsdagsboller

Min dejlige datter har dimension i aften. Så er det slut med folkeskolen for hende… Jeg forstår slet ikke hvordan de er blevet så gamle. Jeg er jo bestemt ikke blevet ældre. Der er fordelen ved at få børn tidligt 😉

Nå men jeg har bagt fødselsdagsboller i dagens anledning. Det er helt hvide, lidt søde, luftige og lækre boller. Den er overhovedet ikke spor sund, derfor kun endnu lækre 😉 Jeg vil lige skynde mig at sige, det er ikke mig der tog den plade ud af ovnen. Så havde den altså fået 4 minutter mere og flottere farve 🙂 Men det ændrer ikke at opskriften er fantastisk. God til de specielle anledninger  ❤️

 

Fødselsdags boller

50 g gær
½ dl flormelis
5 dl lunken vand
1 æg
1 tsk salt
150 g smeltet smør
ca. 600 g mel

  • Opløs gæren i vandet.
  • tilsæt æg, salt, flormelis og mel og ælt sammen.
  • Hæld den flydende smør i dejen og ælt yderlige 5 min.
  • Tilsæt evt. en lille smule ekstra mel hvis nødvendigt.
  • Stil skålen til side og lad den hæve 20 min overdækket.
  • Del dejen op og form til til boller.
  • Hæv yderlige min. 20 min overdækket.
  • Bages ved 200° i 10-12 min.

 

God fornøjelse ❤️

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza m. vodkasauce