Rabarbertærte med vodkabund

Pizza m. vodkasauce


Sankt Hans fejrede vi i Skandinavisk dyrepark. Hvis du ikke kender stedet, så er her den korte forklaring: Det er en skøn dyrepark på Djursland hvor man kommer helt tæt på dyrene og lækker legeplads. Brunbjørne og Isbjørnene er super smukke, men også det er mindst lige så skønt at håndfodre dådyr og mærke deres bløde mule.

Helt sikkert et besøg værd ❤️

I år har de 25 års jubilæum, derfor  havde de valgt at holde Sankt Hans for første gang. Mest for deres sæsonkort gæster men samtidig måtte alle med sæsonkort tage en ven med. Skønt ide.

Jeg fik nogle skønne billeder og vi hyggede meget. Flere billeder nederst efter opskrifterne ❤️

Jeg havde lavet pizza med vodkasauce (den havde jeg glædet mig til afprøve). Den er super lækker og med masser af smag. Meget nem at lave- så meget bedre end færdigkøbte.
Hvad jeg har læst mig frem til, så kommer hele ideen fra vodkasauce fra den italienske pastasauce med vodka.
Jeg elsker pizza der er simple, forstået på den måde at der skal være masser af smag. Men ikke slasket og proppet med fyld. En lækker tomatsauce, lidt serrano skinke og friskrevet mozzarella ost på toppen. Så er jeg lykkelig. Men du bestemmer jo selv hvilket fyld du ikke kan leve uden.

Så her kommer opskrift på både en lækker bund og den smagfulde vodkasauce.

Pizzabund

650 g Tipo 00
1 spsk sukker
1 tsk salt
10 g salt
½ dl olivenolie
4 dl vand

  • Alle ingredienser æltes godt sammen. Det skal være en elastisk dej og kunne klare glutentesten.
  • Overdæk skålen og stil den på køl. Mindst 12 timer, gerne til dagen efter.
  • Tag dejen ud af køl og opdel den i 4. Virk dem op (som man gør med boller når man gør dejen rund som en bold og stammer glutenet i dejen.
  • Lad dejen hæve yderlige 2 timer.
  • Tænd ovnen på 250° og stil 2 tomme bageplader ind i ovnen.
  • Rul dejen ud til runde pizzaer, læg dejen på bagepapir og smør tomatsauce på. Valgfri fyld 🙂
  • Tag de varme plader ud af ovnen og træk en pizza over.
  • Bag pizzaen til den er færdig ca. 10 min. Kan være mere afhængig af din ovn og mængde af fyld.

Pizzasauce med vodka

2 tsk olivenolie
4 fed hvidløg
1 spsk frisk oregano (1 tsk tørret)
½ tsk røde chili flager
1 dåse flået og blendet tomater
1/4 L piskefløde
80 ml vodka
Groft salt og friskkværnet peber

  • Hak hvidløg og oregano.
  • Rist og chili i den varme olie 1 minuts tid til det dufter.
  • Tilsæt tomaterne og bring det til kogepunket.
  • Skru ned og lad det simre til det er reduceret med ca. 1/4.
  • Tilsæt fløden og bring det til kogepunktet igen.
  • Skru ned og lad det simre til det er reduceret med endnu en 1/4.
  • Sidst tilsæt vodka og lad det simre endnu 5-7 min.
  • Fjern fra varmen og smag til med salt og peber.
  • Sigt saucen og brug den til pizzaerne.
  • Har du rester kan det hældes på et rent glas og opbevares i op til en uge på køl.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbertærte med vodkabund