Oslo - Koncert - Fødselsdag

Naan, Haydari og Grønne falafler

Naan

Naan er indisk og betyder brød. Så herhjemme kalder vi det for Naanbrød, hvilket jo bare er at sige brødbrød. Men et lækkert madbrød der kan varieres. Fx ved at skifte den afklarede persillesmør på toppen ud med lidt olivenolie og et drys sort sesam.
Jeg har fundet en helt fantastisk opskrift på friskbagt Naan på panden.  Det er en skøn indiske dame ved navn Manjula, der viser hvordan hun laver sine Naan. Jeg har ændret en anelse på fremgangsmåden, men ellers er opskriften kun ændret til dansk. I fremgangsmåden har jeg æltet stille og roligt på maskinen, samt at jeg har bagt Naan på en helt alm. pande. De bliver ikke helt så luftige som den rare Manjula’s, men de er stadig lækre.
Her er et link til Manjula’s video. Min udgave af opskriften finder du længere nede i dette indlæg.

Kalkun og grønne falafler

Proteiner skal der jo til, det blev klaret med et kalkunbryst som jeg skar i tern, marinerede og satte på spyd. Dem fik manden lov til at grille.
Men jeg lavede også grønne falafler. Nu kender jeg ikke traditionerne med falafler, så det kan være jeg stikker så meget fra de originale at jeg næsten ikke kan tillade mig at kalde dem falafler. Men smagen var fantastisk, så de skal virkelig på din madplan. Jeg har brugt 50/50 af kikærter og edamame bønner. Det giver en smuk grøn farve og masser af smag.
Opskriften er simpel og bliver bagt i ovnen.

Haydari

Du må ikke springe over Haydari over. Den er prikken over i, i denne ret. Blandingen af bagte peberfrugter og blød feta – Det er simpelthen vanedannende, så lav endelig rigeligt. Det passer til så mange ting, men især til min madpakke sandwich i morgen som bliver med falafel og haydari. Lækkert!

Opskrifter

Haydari

2 peberfrugter
200 g blød feta
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk chilisauce
2 fed hvidløg
friskkværnet peber

  • Halver peberfrugterne og bag dem godt, gerne til skindet bliver sort.
  • Vend peberfugterne og skrab det bløde kød ud.
  • Blend det med de øvrige ingredienser og blend det med stavblender.

Naan

150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk sukker
75 g yoghurt
1 dl vand

Topping
1 spsk afklaret smør
1 spsk persille
½ tsk havsalt

  • Bland de tørre ingredienser i en skål.
  • Rør olie og yoghurt i.
  • Tilsæt vandet gradvist mens du ælter.
  • Dejen skal være blød men ikke klistret.
  • Lad dejen hvilen i op til 3 timer. *Jeg bagte dem med det samme 😉
  • Dej dejen i 4 og lad den hvile mens du gør panden og smørret klar.
  • Rul dejen ud og lad den direkte på den varme pande.
  • Vend og bag den anden side.
  • Mens den bager pensler du med persillesmørret.
  • Fortsæt på samme måde med de andre.

 

Grønne falafler

250 g opblødte kikærter
250 g edamame bønner
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk tandori krydderi
1 tsk salt
1 æg
4 spsk mørkristet sesamfrø

1 dl sesamfrø

 

  • Skær løg i kvarte.
  • Hæld alle ingredienser i en blender (eller brug en skål og stavblender).
  • Blend til en ensartet dej.
  • Form kugler af dejen som du ruller i sesam.
  • Sæt på bagepapir og bag i ca 20 min ved 200°

Kalkunspyd

1 kalkunbryst
4 spsk olie
1 fed hvidløg
2 spsk soya
1 tsk salt
friskkværnet peber

  • Skær kalkunbrystet i tern og bland med resten.
  • Lad det marinere mens du laver resten af maden.
  • Læg træspyd i vand i min. 15 min inden du fylder kalkuntern på.

 

God fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oslo - Koncert - Fødselsdag