Syren marmelade

Syren Cheesecake

Jeg er fuldstændig i waow over hvor absolut fantastisk denne cheesecake blev.

Hvis du er en af de få der ikke er sprunget ud at lave din egen syren saft, så er det nu du skal igang. Det er friskt og lækkert på en helt anden måde en man forventer. Smagen er ret svær at beskrive, det er ikke som noget man har prøvet før. Men på den fantastisk lækre måde. Hvem kan stå for den smukke pinke farve i glasset?

Det er ret så enkelt at lave, men det skal trække 3 dage udover den dag du laver det. Når man så har lavet saften, så kan man jo gå skridtet videre og lave denne cheesecake med syren gelé på toppen. Det er uden tvivl – hånden på hjertet – Den bedste cheesecake jeg har fået til dato. Jeg indrømmer blankt at jeg har i min gelé tilføjet et par dråber frugtfarve. Det er absolut ikke nødvendigt, inden da var farven en sart lyserød. Det må være helt op til dig selv.

Du får her opskriften på begge dele, så det er bare at komme i gang. Der er syrener alle steder. Eneste jeg vil anbefale, er at du ikke plukker ved meget trafikeret veje. Der findes jo flere forskellige farvet syrener. Det giver jo sig selv hvordan du kan forvente farven udfra hvilken syren du vælger at bruge. Jeg brugte de lyslilla, de vokser overalt herude på landet.

Syren saft

Jeg lavede en dobbeltopskrift
og fyldte en stor suppegryde.

3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
½ tsk Atamon

Sådan laver du syrensaft:

  • Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
  • Læg blomsterne i en stor gryde sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne.
  • Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
  • Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen.
    Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid eller fryses ned, så spring Atamon over.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage i køleskabet.
  • Rør i saften en gang hver dag.
  • Si syrensaften, og hæld den på rene, skoldet flasker.
  • Opbevar saften i køleskabet.
  • Holdbarheden er lang når der er atamon i. Ligesom ved alm. hjemmelavet saft.

Syren Cheesecake

KIKSEBUND

250 g Digestivekiks
125 g smør
50 g sukker
1 springform på ca. 22 cm i diameter
  • Tænd ovnen på 175°
  • Læg kiksene i en fryse-pose, og knus dem.
  • Smelt smørret ved svag varme. R
  • ør det sammen med de knuste kiks og kanel.
  • Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.
  • Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Brug et glas til at trykke med.
  • Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter.
  • Lad den køle helt af i formen.

FLØDEOSTECREME

3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
1 økologisk citron
2 ½ dl piskefløde
  • Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
  • Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet citronskal sammen i en stor skål.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.
  • Læg den udblødte husblas i en lille skål med det vand, som hænger ved.
  • Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovnen. uden at det bobler eller koger.
  • Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber.
  • Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
  • Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen
  • Vip springformen lidt i forskellige retninger og bank den ned i bordet et par gange. Så overfladen bliver glat og der ikke er luftbobler i kagen.
  • Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.

SYRENGELÉ

4 dl syrensaft
4 blade husblas

  • Udblød og smelt husblassen som beskrevet ovenfor.
  • hæld lidt af syrensaften i husblassen ad gangen (under omrøring) for at køle den ned.
  • Fortsæt til alt saften er blandet med husblassen.
  • Tilsæt evt. et par dråber rød frugtfarve.
  • Tag din cheesecake ud af køl.
  • Hæld gelén over kagen.
  • Stil kagen tilbage på køl til gelén har sat sig.

 

God fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syren marmelade