Sund Søndag - Vegansk/Glutenfri Kage

Merle

Her i huset har vi nydt en ekstra lang ferie. Der var en masse feriedage der skulle bruges inden maj, så derfor kunne vi holde 14 dages ferie. Den er ved at slutte, men det har virkelig været endnu en skøn påske.

I mandags havde vi en lille påskefrokost med lidt familie. Det var helt klassisk påskebord med hvad der ellers tilhører. Men til dessert fik vi denne skønne chokoladekage med blåbærkompot og Sarah Bernhardt creme. Pyntet med masser af hindbær og Marabou chokolader.

Min dejlige niece Merle var med til påskefrokosten. Hvis hendes mor og far ikke passer på, så ender hun som konditor ! Hun elsker at bage, derfor fik hun fuld kontrol over pyntning med chokolade og hindbær. Det gjorde hun super fint ik´ 🙂

Chokoladekagen er i virkeligheden en kakaokage. Det gør den slet ikke dårlig, den er både svampet og klæg på alle de helt rigtige måder <3

Dertil kommer der blåbærkompotten. Helt simpelt og super nemt at lave. Det er jo slet ikke sæson for blåbær endnu, så jeg var i fryseren efter forsyninger.
Blåbærkompotten er også helt perfekt til ost eller din morgenmad. Jeg elsker græsk yogurt med blåbærkompot og hjemmelavet havre-crunch.

Opskriften på Sarah Bernhardt creme finder du under Death by chocolate, også en fantastisk kage.

God fornøjelse 🙂

 

Kakaokage

500 g Hvedemel
600 g Sukker
150 g Kakao
1 tsk Natron
1½ tsk Bagepulver
1½ tsk Salt
4 æg
1 tsk Vanilje
4 dl Kærnemælk
4 dl Meget varm vand
1½ dl Vegetabilsk olie

  • Æg, sukker, olie og kærnemælk piskes sammen 2-3 min.
  • I en anden skål sigtes mel, bagepulver, natron, salt, vanilje og kakao sammen.
  • Mel blandingen tilsættes æggeblandingen og røres godt sammen.
  • Imens tilsættes det meget varme vand. Jeg bruger direkte fra elkedlen – ikke kogende men tæt på.
  • Hældes i den forsmurte form og bages ved 180° i 35-40 min. Tjek altid med en kødnål om den er færdig.
  • Vendes ud på en bagerist og afkøler.

Blåbærkompot

250 g blåbær
4 spsk rørsukker
½ stang vanilje
evt. 1-2 spsk citronsaft

  • Blåbær og sukker afvejes i en kasserolle.
  • Skrab vaniljekornene ud af bælgen. Tilsæt både korn og bælg i gryden.
  • Bring det til kog og skru derefter ned til middelvarme.
  • Lad det simre i 10-15 min til det er tyknet.
  • Smag til med citronsaft.

Sarah Bernhardt

Som jeg skrev længere oppe, så er opskriften på Sarah Bernhardt på indlægget med Death by  Chocolate. En anden super lækker kage. Linket til opskriften finder du HER

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund Søndag - Vegansk/Glutenfri Kage