Vafler

Påskekage 2019

Påsken er lige om hjørnet.

 Faktisk allerede om under 2 uger.

Der er noget helt specielt ved påsken. Man ved det endelig er forår og sommeren er lige om hjørnet. Alt det lysegrønne og gule er da kun til at blive glad i låget af.

 

Min påskekage egner sig helt perfekt som afslutning på en god påskefrokost. Den er med en frisk citronmousse og masser af bær.

Det der gør kagen super sød og fin er helt klart striberne.

Det er super nemt at lave. Når du bager lagkagebunde, så laver du en ekstra portion, men putter ikke hvid chokolade i denne portion.
Den deler du i 2 skåle. Den første skål skal indeholde 1/3 del dej og farves med lidt pastafarve eller frugtfarve.
Den anden skål som indeholder 2/3 af dejen skal enten farves i en anden farve eller være uden farve. Jeg valgte uden farve.

Det der er smart er, at man først smørrer et tyndt lag af den farvede dej ud over bagepapiret (på bagepladen selvf.)
Stil pladen på frost og vendt 10 min.
Når dejen på pladen er godt kold, kan man skrabe med skaftet på en ske spor i dejen. Man kan også lave andre møntre. Helt simpelt men skal gå hurtigt. Hvis dejen bliver varm igen, vil den begynde at flyde sammen. Stil pladen på frost igen.

Når dejen på pladen er frosset, smørrer man hurtigt den anden dej udover striberne. Bag den med det samme.

Når denne bund er bagt og let afkølet skal den dækkes med et rent viskestykke.

Samling af kagen.

Gør frugterne klar. Brug masser – Helst endnu flere end jeg havde i min! Der er ikke noget bedre end friske frugter i sådan en dessert.
Tag en kagering og skær den stribede bund. For ringen med den stribede bund. Så er det tid til at lave citronmoussen.

Når alle dele er klar er det hurtigt at samle lagkagen. Jeg slutter af med et lag citronmousse. Personligt kan jeg godt lide den glatte overflade, især hvis man har overskud til lige at lave lidt gele til at toppe af med. Det er så flot når den lige bliver ekstra blank og fin.

Pyntning af kagen.

Efter samling af lagkagen og den havde stået på køl (eller frost hvis du har travlt), så er den klar til at blive pyntet. Jeg piskede lidt fløde til kanten.

Fuglereden er lavet med chokolade. Det er super super nemt. Man laver noget iskoldt vand. Jeg lagde et par isterning i, i 10 minutters tid. Dem fjernede jeg lige så snart jeg var klar med den smeltede chokolade.

Chokoladen havde jeg i en kornet (lille kræmmerhus), også er det bare at sprøjte chokoladen ned i vandet med cirkler. Man ser lynhurtigt en fin lille rede forme sig.

Så er det bare at løfte den op og lade det dryppe af. Jeg brugte et par skeer. Det gør ikke noget hvis det knækker lidt eller driller. Det skal ikke være perfekt. Ingen fuglereder er perfekte.

For at sætte prikken over i’et, har jeg sat 3 Anton Berg nougat æg i reden.

Så enkelt kan din påskekage/dessert laves 🙂

Rigtig god bagelyst 🙂


Citron mousse

14 bl. husblas
6 past. helæg
200 g sukker
5 dl creme fraiche
2 tsk citronskal
2 tsk apelsinskal
1 dl citronsaft
1 dl appelsinsaft
½ l fløde
INSTRUKTIONER
  • Husblas lægges i blød
  • Æg og sukker piskes hvidt.
  • Tilsæt appelsin og citronskal.
  • Fløden letpiskes
  • Husblas smeltes med det vand der hænger ved. Det er super nemt at smelte i mikroovnen.
  • Afkøl husblassen med appelsinsaft og citronsaft.
  • Hæl lidt af æggesnapsen i husblassen og derefter over i resten af husblassen. Det er for at afkøle.
  • Bland creme fraichen i og derefter vend fløden i.
NOTER

God til både lagkager og desserter.

 

Lagkagebunde med hvid chokolade

4 æg
150 g sukker
2 tsk vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
100 g hvedemel
50g mandelmel
½ tsk bagepulver
1/4 del vand
100 g hakket hvid chokolade

INSTRUKTIONER

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter.
  • Tilsæt vand og pisk det godt sammen.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen.
  • Bland mandelmel og chokolade.
  • Vend det i dejen.
  • Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter, gerne med bagepapir i bunden.
  • Bag lagkagebunden i 20-25 minutter, nederst i ovnen.
  • Test med en kødnål om den er bagt færdig.
  • Bliver bunden for hurtig mørk, kan du dække den med et stykke staniol.
  • Afkøl bunden på en bagerist og del den derefter i 3.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vafler