Naan

Gourmet boller

Gourmet burgerboller

Jeg var i Fakta den anden dag. Min søn havde udset sig nogle færdige pakker i køledisken med miniburgerbøffer og boller. Syntes dog at det måtte vi kunne gøre bedre selv. Så planen blev lagt for Sliders med hjemmebagte boller og hjemmesyltede Jalapeños. Undervejs rundt i butikken blev jeg fristet af AMO’s nye meltyper. Jeg smed hurtigt nogle poser i kurven.

 1. Mel af hvede og rodfrugter
 2. Mel af hvede og hvide bønner

Det lyder måske ikke så pokkers lækkert, men alle muligheder for at skifte alm. hvid mel ud med grøntsager skal afprøves. Samtidig er disse meltyper kilde til protein og flere kostfibre end alm. hvedemel. Nu tænker du sikkert at dette er en annonce og reklame, men det er det slet ikke. Både jeg og familien er bare blæst bagover hvor lækker smag der er i disse brød. Faktisk er det min mand der kaldte dem Gourmet burgerboller og han har altså helt ret. De er virkelig lækre.

Jeg bagte en dobbeltportion, lavede halvdelen til burgerboller. Den anden halvdel til morgenboller. Der er ikke en bedre måde at teste boller på end at gemme dem til dagen efter. De var stadig fantastiske dagen efter. De holdte sig bløde og saftige med masser af smag. Helt at anbefale hvis du har brug for at bage forud til madpakker eller måske hvis du bare vil have ekstra i fryseren.

Som du nok kan se på de mange billederne lavede jeg 2 størrelser af burgerboller. Vi havde jo besluttet os for at vi skulle have små sliders til aftensmaden. Men store burgerboller er jo nemt til strand-sandwich. De små sliders vejer 40g og de store brugerboller 120g.

 

 

Der er nogle ting man skal være forberedt på når man bager med disse meltyper.

 • Mel med hvide bønner optager 1/4 mere vand end normal mel.
 • Mel med rodfrugter optager 1/3 mere vand end normal mel.
 • Fælles er at de skal æltes længere. 5-10 min ekstra.
 • Når dejen æltes længere bliver den også varmere. Så brug køligere væske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gourmet burgerboller

 Antal personer
INGREDIENSER
INSTRUKTIONER
 1. Opløs gæren i mælk, vand og olie.
 2. Tilsæt alle øvrige ingredienser og ælt. Hvis du bruger maskine ælt i ca. 10-15 min, ca. 20min hvis du ælter i hånden.
 3. Lad dejlen hæve overdækket i 30 min.
 4. Del dejen op og rul til boller. Derefter rul dem lidt flade.
 5. Sæt dem på plade og lad hæve overdækket i endnu 30 min. Pensel med et sammenpisket æg og drys med sesam.
 6. bages ved 225° Når bollerne sættes i ovnen hældes 1 dl vand i bunden af ovnen. Luk ovnen og skru ned på 200° Bages ca 10-12min til gyldne og lækre
RECIPE NOTES

Samme opskrift giver fantastiske morgenboller…..

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så håber jeg du vil lægge en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naan